13.2.15

Ο τελικός του Champions League στην ...ΕΡΤ!



Το  Champions League επιστρέφει μετά από τηλεοπτική “περιήγηση”  στην ΕΡΤ.  Αν η συγκυβέρνηση προλάβει το χρονικό διάστημα των 50 ημερών που έθεσε για την επαναλειτουργία και εκπομπή του φορέα, τότε όλα τα αθλητικά γεγονότα που περιήλθαν στη ΝΕΡΙΤ, επιστρέφουν στην ΕΡΤ.  Κα μεταξύ αυτών είναι και το πολύπαθο Champions League.


Η συμφωνία ΕΡΤ-TEAM για τα δικαιώματα της 3ετίας,2012-2015 είχε αμφισβητηθεί έντονα από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και το Σίμο Κεδίκογλου. Ο τελευταίος μαζί με το Γιάννη Στουρνάρα υπέγραψαν το λουκέτο στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013, αλλά η σύμβαση ΕΡΤ-TEAM δεν αμφισβητήθηκε. Υλοποιήθηκε τόσο από την ΕΡΤ πριν κλείσει, από τη ΔΤ που ακολούθησε και τη ΝΕΡΙΤ και τώρα θα επιστέψει ξανά στη νέα ΕΡΤ, υπό την προϋπόθεση πως ο φορέας θα έχει ως τότε ξανά εκπέμψει.

Η δέσμευση της κυβέρνησης, όπως την διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς είναι πως μέσα σε ένα μήνα θα κατατεθεί ένα σχέδιο νόμου για  μια νέα ΕΡΤ και πως σύντομα ο φορέας θα εκπέμψει ξανά τα προγράμματα του. Η χρηματοδότηση της ΕΡΤ θα προέρχεται από το ανταποδοτικό τέλος, χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού. Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα συνεχίσει να εισπράττει διαφημιστικά έσοδα, κάτι που επηρεάζει με το Champions League, από τη στιγμή που συνοδεύεται από χορηγίες και διαφημίσεις. Πάντως ο ελεύθερος αγώνας του Champions League θα παραμείνει στην ΕΡΤ και την επόμενη 3ετία, μετά τη συμφωνία που πέτυχε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.  Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να τα δούμε και στην πράξη…


Δεν υπάρχουν σχόλια: