13.11.12

Στο …off η ΕΡΤ




Χωρίς ενημέρωση από την κρατική τηλεόραση πέρασε, για την κυβέρνηση, η μάχη του «Μνημονίου 3. Η λογοκρισία που άσκησε η ΕΡΤ κόβοντας την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», στέρησε από την κυβέρνηση το μηχανισμό της ΕΡΤ, αφήνοντας τη δουλειά της υποστήριξη αποκλειστικά στην ιδιωτική τηλεόραση.  Η ΠΟΕΣΥ, προχώρησε σε απεργίες μόνο στην ΕΡΤ την προηγούμενη βδομάδα και συνεχίζει με στάσεις εργασίας αύριο (1.00 -24.00) την  Τετάρτη, (07.00 έως 10.00) και την Πέμπτη (07.00-10.00).
 

Ο Σίμος Κεδίκογλου ως βουλευτής της αντιπολίτευσης «σφυροκοπούσε» τη διοίκηση του Λ. Ταγματάρχη της ΕΡΤ για το Champions League και το δορυφορικό του σήμα και σήμερα απλώς δεν λειτουργεί, αφού τόσο οι πολιτικές κατευθύνσεις που δίνονται όσο και το πολυπρόσωπο σχήμα διοίκησης προκαλεί «εμφράγματα».

Ένας σύντομος απολογισμός δείχνει πως η ΕΡΤ είναι η μοναδική εταιρεία που έκανε 28 προσλήψεις με μέσο όρο αποδοχών τα 3.000 ευρώ. Με απόφαση του ίδιου του Σ, Κεδίκογλου και του υφυπουργού  Περιβάλλοντος το 25% του ανταποδοτικού τέλους φεύγει από την ΕΡΤ και πάει στο ΛΑΓΗΕ . Οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη προορίζονται για να παραχωρηθούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ προκλήθηκαν προσκόμματα και στη συνεργασία με το Euronews και το ΡΙΚ, με αποτέλεσμα η υπόθεση του Euronews Greece να βρίσκεται «στον αέρα».
Στον τομέα του προγράμματος ξεχωρίζουν οι δύο παρεμβάσεις λογοκρισίας. Η πρώτη από τον Κώστα Σπυρόπουλο , κόβοντας το φιλί μεταξύ των δύο ανδρών  στη βρετανική σειρά «Dowton Abbey» και η δεύτερη από το γενικό διευθυντή Ενημέρωσης, Αιμίλιο Λιάτσο, εξαιτίας της αναφοράς των δημοσιογράφων, Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη, στο πρόσωπο του υπουργού, Ν. Δένδια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: