8.11.12

Μας άδειασαν οι τράπεζες!




Στις τράπεζες αποδίδει την ευθύνη για το κλείσιμο των εκδόσεων Λυμπέρη, ο ιδρυτής Αντώνης Λυμπέρης. Η εταιρεία, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου στην επιστολή που έστειλε στους εργαζόμενους, αναζήτησε  τη λύση μέσω των τραπεζών, χωρίς όμως αποτέλεσμα.



“Το τραγικό μας λάθος, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων και ίσως γι αυτό μας <<τιμώρησαν>>, ήταν να πληρώσουμε τα τελευταία 3 χρόνια στις τράπεζες 14,5εκ. σε κεφάλαια και τόκους, όταν από όλα τα άλλα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, με σαφώς πολύ μεγαλύτερα χρέη και χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα από τα δικά μας, οι τράπεζες όχι μόνο δεν εισέπραξαν κεφάλαια και τόκους, αλλά τα ενίσχυσαν και με νέα πρόσθετη χρηματοδότηση, υποστηρίζει

“Από το καλοκαίρι που υποβλήθηκαν οι προτάσεις μας δεν λάβαμε απαντήσεις, απλά περιορίστηκαν στο να μας δώσουν μερικές ..ασπιρίνες, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε αργό και βέβαιο θάνατο. Τους προτείναμε ακόμη και μερική κεφαλαιοποίηση δανείων ώστε ο Όμιλος μας να αποφορτωθεί από κάποιο βάρος και να διευκολυνθεί η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, αλλά ούτε αυτό εισακούστηκε”.
                                                                                                                  
Στην επιστολή του ο εκδότης δεν είναι αρκετά σαφής  για το τι θα συμβεί με τους εργαζόμενους  του ομίλου που θα χάσουν τη δουλειά τους. Πριν βρεθούν στην ανεργία είχαν στηρίξει την επιχείρηση αποδεχόμενη μειώσεις της που έφτασαν και στο 50%  Στην επιστολή που τους απεύθυνε αναφέρει πως έχει “δώσει εντολή στους δικηγόρους της εταιρίας να είναι σε συνεχή επαφή” με τους δικούς εκπροσώπους  των εργαζομένων,  “προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή των υποχρεώσεων της εταιρίας προς εσάς στο μέγιστο δυνατό βαθμό.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: