9.11.12

Κινείται εκτός Ελλάδα ο όμιλος ΑΝΤ1




Με κινήσεις στο εξωτερικό απαντάει» στη διαδικασία «φτωχοποίησης» της χώρας ο όμιλος ΑΝΤ1. Με έδρα το Λονδίνο, ο Θοδωρής Κυριακού οργανώνει την επέκταση του ομίλου και σε άλλες χώρες, έχοντας ως  πεδίο δράσης τα Βαλκάνια και αφετηρία την Αθήνα. Στόχος είναι η αναζήτηση και του απόδημου ελληνισμού, αλλά και η επέκταση σε αγορές όπου υπάρχει χαμηλό κόστος.


Έτσι το σχέδιο που παρουσίασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Θοδωρής Κυριακού στην εκδήλωση προγράμματος του ΑΝΤ1, περιλαμβάνει  τη μετάδοση συνδρομητικών καναλιών σε Αλβανία, Αυστρία, Σουηδία και Αυστρία και τη γεωγραφική εξάπλωση σε Ευρώπη, Καναδά και Αυστραλία. Στη Νοτιοανατολική  Ευρώπη ο όμιλος ΑΝΤ1 είναι πολύ κοντά στην απόκτηση σταθμού στη Σλοβενία, έχοντας ήδη ισχυρή παρουσία στη Σερβία,  όπου δημιουργεί δισκογραφική εταιρεία και εταιρεία υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και στο Μαυροβούνιο. Στο χώρο του ραδιόφωνο, ο όμιλος ΑΝΤ1 έχει παρουσία  σε 4 χώρες και θέλει να φτάσει τις 10.

Στην Ελλάδα οι κινήσεις περιορίζονται στο Internet χωρίς άλλες μεγάλες επενδύσεις εξαιτίας της κατάστασης, αφήνοντας τις κινήσεις αυτές για το2014.
Ο όμιλος θα εξακολουθεί να παρακολουθεί την πτώση της αγοράς και να μειώνει το κόστος λειτουργίας του, παράλληλα όμως με την οικονομική ενίσχυση της εταιρείας από τους μετόχους.  Η τηλεοπτική διαφημιστική δαπάνη στην Ελλάδα θα πέσει αυτή τη χρονιά στα 220 εκατ. ευρώ, χάνοντας περίπου 400 εκατ. ευρώ μέσα σε 4 χρόνια και  η πτωτική πορεία θα συνεχιστεί και το  2013. Προς το παρόν,  δεν διαφαίνεται  κάποια συνεργασία στην τηλεόραση, με έλληνα επιχειρηματία ή διάθεση συγχώνευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: