13.9.12

Στην ERT World ο Ολυμπιακός και άλλες 7 ομάδες



Οι μισές ομάδες της SuperLeague θα παίζουν δορυφορικά σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Αυστραλία. Η διοίκηση της ΕΡΤ, υπό το Νίκο Σήμο κατέληξε σε συμφωνία με την TAF Sports για τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της Skoda  Ξάνθη, του Αστέρα Τρίπολης, του ΟΦΗ, της Βέροιας και του Ατρόμητου Αθηνών για την τρέχουσα τηλεοπτική χρονιά, μέσω της δορυφορικής ERT Word.

Η ΕΡΤ συμμετέχει ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα, αγοράζοντας τις μισές ομάδες για το εξωτερικό Οι διαπραγματεύσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί το τίμημα  κατά 200.000 ευρώ. Αρχικά η εισήγηση της προηγούμενης διοίκησης του Λάμπη Ταγματάρχη προέβλεπε την καταβολή τιμήματος ύψους 750.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για την περίοδο 2012-13, χωρίς όμως να είναι γνωστός ο αριθμός των ομάδων, τα δικαιώματα των οποίων θα εξασφάλισε τα δικαιώματα.
 Στη συνέχεια ξεκίνησε νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της TAF Sports, κυρίους  Ντέρη και Κιράνη και τους Κ. Σπυρόπουλου, Δ. Χατζηγεωργίου Ν. Μεγγρέλη και Γιαννούση. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια νέα συμφωνία ύψους 550.000 ευρώ (πλέον ΦΟΠΑ). Εξ αυτών τα 400.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) θα καταβληθούν σε μετρητά και τα 150.000 ευρώ σε διαφημιστικό χρόνια σε όλα τα κανάλια της ΕΡΤ, στην τιμή του τιμοκαταλόγου της εταιρείας. Το τελικό ποσό θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς του φετινής χρονιάς και της επόμενης. Θυμίζουμε πως στο Ραδιομέγαρο, υπάρχει η σκέψη να διεκδικήσει η ΕΡΤ και έναν αγώνα από τους 8 που έχει η nova, έναντι τιμήματος, φυσικά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: