5.9.12

ΣΥΡΙΖΑ “όχι” στην “κλοπή” του ανταποδοτικού




*﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽οδοτικοίπρας "¨νέργειεκ
*﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽οδοτικοίπρας "¨νέργειεκ¨χχι
*﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽οδοτικοίπρας "¨νέργειεκ
*﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽οδοτικοίπρας "¨νέργειεκ¨χχι
Και πολιτικό χαρακτήρα αποκτά η απόφαση για την υφαρπαγή του ανταποδοτικού τέλους από την ΕΡΤ, υπέρ του ΛΑΓΗΕ. Μετά τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, κάνοντας λόγο για  “επέλαση στη δημόσια τηλεόραση που στόχο έχει την απαξίωση της παρεχόμενης ενημέρωσης και τον απόλυτο έλεγχο της πληροφόρησης προς τους πολίτες”.


Θυμίζουμε πως η πρώτη απόφαση που ελήφθη  για την ΕΡΤ από τη νέα κυβέρνηση ήταν για τη μεταφορά του 25% του ανταποδοτικού τέλος  που πληρώνουν οι πολιτες για να βλέπουν τηλεόραση και να ακούν ραδιόφωνο, υπέρ της ιδιωτικής αγοράς ενέργειας, η οποία και κατέρρευσε πέρυσι. “Η ΕΡΤ ήταν και είναι ανταγωνιστική προς τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης  ακριβώς γιατί είχε αυτό τον χαρακτήρα του πλουραλισμού, της έγκυρης ενημέρωσης και της πλουραλιστικής ενημέρωσης” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,

Η μεταφορά του ανταποδοτικού τέλους στο ΛΑΓΗΕ “πρέπει να αποτραπεί” συνέχισε ο Α. Τσίπρας “ Καθιστούμε υπεύθυνους όλους όσους έχουν την εντύπωση ότι μετατρέποντας την ΕΡΤ σε μια νέα ΥΕΝΕΔ χαμηλής ποιότητας θα μπορέσουν να ελέγξουν την ενημέρωση, θα μπορέσουν να ελέγξουν την εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η κοινή γνώμη για τις πολιτικές τους επιλογές” είναι η θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ . “Η αφαίμαξη του ανταποδοτικού τέλους προς όφελος αδιαφανών διαπλεκόμενων συμφερόντων κάνει μια υγιή ΔΕΚΟ προβληματική, με όλα τα συνεπακόλουθα” έστειλε το μήνυμα ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: