18.7.12

Ολυμπιακοί αγώνες Υψηλής Ευκρίνειας από την ΕΡΤ



Με απευθείας και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις, η ΕΡΤ  θα καλύψει τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της τετραετίας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012, που θα διεξαχθούν από τις 27 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2012. Η ΕΡΤ θα καλύψει πλήρως και τα 28 ολυμπιακά αθλήματα, έχοντας μια αποστολή συνολικά 69 ατόμων Την ευθύνη  του εγχειρήματος των Ολυμπιακών Αγώνων έχει ο διευθυντής αθλητικών Προγραμμάτων Δημήτρης Χατζηγεωργίου.


 Η ΕΤ1, η ΝΕΤ και η ΕΤ3, θα μεταφέρουν στους Έλληνες τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα αθλήματα θα μεταδοθούν  και σε Υψηλή Ευκρίνεια, μέσα από το ERT HD. Συγκεκριμένα, η ΝΕΤ θα μεταδίδει τα κεντρικά αθλήματα (κολύμβηση, στίβο κ.α.), τις ειδικές εκπομπές, καθώς και τις Τελετές Έναρξης και Λήξης. Η ΕΤ1 μετατρέπεται για δύο εβδομάδες σε αμιγώς ολυμπιακό κανάλι, καλύπτοντας με «ζάπινγκ» όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, με έμφαση κυρίως στις ελληνικές συμμετοχές, ενώ η ΕΤ3 θα μεταδίδει ομαδικά σπορ. Η ERT HD θα μεταδώσει σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας αγωνίσματα, με κύριους άξονες την κολύμβηση και τον στίβο.
Κάθε βράδυ στη ΝΕΤ, αμέσως μετά των τέλος των αγωνισμάτων, θα προβάλλεται ειδική ολυμπιακή εκπομπή με όλες τις εξελίξεις της ημέρας.. Παράλληλα η κρατική ραδιοτηλεόραση θα καλύψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και διαδικτυακά, για τους εντός Ελλάδος χρήστες τα ολυμπιακά αθλήματα και μέσα από την υπηρεσία WebTV, από τα τρία αθλητικά διαδικτυακά κανάλια ERT Web Sport 1, 2 &3, ενώ σε ολυμπιακή τροχιά μπαίνει και η ΕΡΑ Σπορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: