1.4.11

Short stories (01.04.11)



**Πρόταση από τους δημοσιογράφους να βγαίνει καθημερινά μόνο ένα δελτίο ειδήσεων από τις 18.30 ως τις 21.00 στο Alter. Οι τεχνικοί του σταθμού απάντησαν πως θα αποφασίσουν την επόμενη Δευτέρα όποτε και εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα  που έχουν καταθέσει εναντίον της επιχείρησης 

**Ως "τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις τριών συνδικαλιστριών στην εταιρεία ΙΜΑΚΟ, (Αγγελική Τσάππου,  Μαρία Κοντογιώργη , Σοφία Αλεξίου)  καταγγέλλει  το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αμέσως μετά την απόλυση της εργασιακής εκπροσώπου της ΕΣΠΗΤ, Ιωάννας Καζάκου, στις Αττικές Εκδόσεις.

**Απολύσεις και στον όμιλο Σκάι. Μεταξύ των προσώπων που διακόπηκε η συνεργασία είναι ο Άρης Χατζηστεφάνου, ο οποίος παρουσίαζε την εκπομπή «Infowar” στο Σκάι και η Όλγα Λασκαράτου από το Μελωδία.

**Έντονη φημολογία για ραδιοφωνική συνεργασία του Ολυμπιακού με το Κανάλι 1 του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοτικός σταθμός μετά το μεσημέρι θα μετατρέπεται σε αθλητικό σταθμό , με έντονο το ερυθρόλευκο χρώμα και την υποστήριξη της ομάδας.

**Το υψηλό κόστος δημοσίευσης των ισολογισμών  δεν είναι αιτία για κατάργησης της υποχρέωσης δημοσίευσής τους, αλλά «για διόρθωση και εξορθολογισμό’ σημειώνει μεταξύ άλλων , σε ολοσέλιδο άρθρο της η «Ναυτεμπορική» .  Χθες ο Γ. Πεταλωτής απάντησε πως θα γίνει διαβούλευση πριν ληφθεί η τελική απόφαση από την κυβέρνηση για το μέλλον των ισολογισμών στις εφημερίδες.

 **Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ «επισημαίνει ότι τυχόν κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες –25 πανελλήνιας κυκλοφορίας και 300 τοπικές- θα πλήξει πάνω από 3500 εργαζόμενους»

**Ο 30χρονος Paul Lewis, «Ρεπόρτερ της Χρονιάς» 2010  από τον την Guardian στη Βρετανία, μιλάει απόψε στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της ΕΣΗΕΜΘ  για το συνδυασμό της  ερευνητικής δημοσιογραφίας  με  τα social media.

3 σχόλια:

ARIS XATZHSTEFANOU είπε...

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΙ...

xstefanou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
xstefanou είπε...

Το παραπάνω σχόλιο είναι ψευδές. Ουδέποτε έκανα το παραμικρό σχόλιο για τον Βασίλη Κουφόπουλο, τον οποίο θεωρώ έναν από τους καλύτερους δημοσιογράφους του ελληνικού ραδιοφώνου και πραγματικό φίλο. Τα ασφαλίτικα παιχνίδια σας αλλού.

Αρης Χατζηστεφάνου