13.10.10

«Χτυπάει» τα ελεύθερα κανάλια το Conn-x TV



Την αναμετάδοση του σήματος των σταθμών εθνικής εμβέλειας θα διεκδικήσει , σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο ΟΤΕ για την πλατφόρμα του Conn-x-TV. Ο ΟΤΕ που σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δορυφορικές συνδρομητικές υπηρεσίες το Δεκέμβριο, θέλει τουλάχιστον να έχει στην πλατφόρμα της , το σήμα των ιδιωτικών καναλιών , τα οποία όμως το 2009 υπέγραψαν 3ετή σύμβαση αποκλειστικής μετάδοσης από τη Nova.

Στόχος του ΟΤΕ είναι να «σπάσει» τη συμφωνία αποκλειστικότητας με το επιχείρημα πως πρόκειται για αδειοδοτημένα κανάλια ελεύθερης μετάδοσης (free-to air), οπότε δεν μπορούν να κλειδώνονται σε μια πλατφόρμα. Στόχος είναι η προσφορά χαμηλότερων πακέτων από το Conn-x TV ειδικότερα στην επαρχία, όπου η διείσδυση της Nova είναι μεγάλη, εξαιτίας της μετάδοσης του προγράμματος των σταθμών εθνικής εμβέλειας. Οι σχετικές επαφές με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ξεκίνησαν το περασμένο Καλοκαίρι. Το σχέδιο περιλαμβάνει και τη (δικαστική) διεκδίκηση διάθεσης των καναλιών Novasports και novacinema, από τη nova στην πλατφόρμα του Conn-x TV, έναντι αντιτίμου που θα καταβάλει ο ΟΤΕ στη Forthnet .


Παράλληλα χθες ο ΟΤΕ υπενθύμισε πως έχει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για την 3ετία 2010-2013 και ήδη εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει τις μεταδόσεις. Στο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου ο ΟΤΕ διαθέτει ακόμη αγώνες της Football League, όπως ονομάζεται πλέον η ελληνική Β’ Εθνική κατηγορία , του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ισπανίας ,την 1η και τη 2η κατηγορία του Γερμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου , αλλά και τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής σε διασυλλογικό επίπεδο, όπως είναι το Copa Libertadores και το Copa Sudamericana.


Προκήρυξη για τους συμβασιούχους


Η απόφαση υπεγράφη τώρα αναμένεται η προκήρυξη. Αντίστροφη μέτρηση για τη δημοσίευση από την ΕΡΤ τις προκήρυξης για τις 700 θέσεις συμβασιούχων. Η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης έχει στα χέρια της την απόφαση, η οποία τελικά δεν θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, αλλά απευθείας η προκήρυξη στον Τύπο και το Internet. Σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπονται 190 θέσεις για δημοσιογράφους , αν και εκτιμάται πως δεν θα «διατεθούν» όλες. Επίσης αδιευκρίνιστο παραμένει αν στην προκήρυξη θα υπάρχει ασυμβίβαστο για την παράλληλη, με την ΕΡΤ, απασχόληση σε άλλα ΜΜΕ . Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια 8 μήνες, και οι οδηγία της κυβέρνησης είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί 10 ημέρες μετά τη δεύτερη και τελευταία δημοσίευση της προκήρυξης. Συνεπώς οι συμβασιούχοι θα ανέβουν στο Ραδιομεγάρο μετά τις δημοτικές εκλογές...

** «Ημέρες Ποδοσφαίρου» , είναι ο τίτλος του κινηματογραφικού αφιερώματος που ετοίμασε η CINEMANIA και θα προβληθεί στην ΕΤ3 αύριο Πέμπτη, στις 12 τα μεσάνυχτα με το Νίκο Γουλιά.

Short Stories

**Σε συζητήσεις με την ΕΙΤΗΣΕΕ για τον ειδικό φόρο τηλεόρασης, που έχει «παγώσει» και τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση -η οποία κινείται με εξαιρετικά χαμηλούς ρυθμούς- βρίσκεται η κυβέρνηση. Οι κουβέντες αυτές, όπως είναι προφανές, επεκτείνονται και στην κρίση που απειλεί τα media και αναζητούνται τρόποι διάσωσης των επιχειρήσεων που κινδυνεύουν.

**Έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων όλων των κλάδων στη Χ. Κ. Τεγόπουλος για τις απολύσεις. Σύμφωνα με τη Συσπείρωση απομακρύνθηκαν μέσα σε ένα διάστημα 55 ημερών 45 εργαζόμενων και επίκειται τρίτος γύρος ομαδικών απολύσεων”.

**Ο αποκλεισμός του ΣΥΡΙΖΑ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι γεγονός. Ο πρόεδρος του Αλέξης Τίπρας μίλησε στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΣΡ για "την υποχρέωση των ιδιωτικών και δημόσιων καναλιών που καταλαμβάνουν δημόσιες συχνότητες να σέβονται τους κανόνες της ισοτιμίας, της πλουραλιστικής ενημέρωσης και της δεοντολογίας".

**Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο εργασίας διοργανώνει αυτή την Πέμπτη , η ΕΤΕΡ ζητώντας την άμεση κατάργηση του αντισυνταγματικού Νόμου Λοβέρδου (Ν 3871/2010 άρθρο 51) «που βάζει σε προκρούστια κλίνη τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας .

**Πρεμιέρα την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου κάνει στην Ελλάδα 7ος κύκλος του Grey’s Anatomy μόνο στο FOXlife. Το κανάλι του ομίλου FOX μεταδίδεται στη χώρα μας από τις πλατφόρμες On Telecoms, ης nova, και Conn-x TV χωρίς επιπλέον χρέωση.

**Σήμερα στις 12.30 η παρουσίαση του προγράμματος της τηλεόρασης του Σκάι, στην Αίγλη του Ζαππείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: