10.3.10

«Γύρισε και εσύ μια τσόντα...»

Δύο παράλληλοι κόσμοι λειτουργούν στα media. Ο ένας ασχολείται με το ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρας και με την εφαρμογή των σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων και ο δεύτερος με την πορνογραφική ταινία των 105.000 νόμιμων πωλήσεων στην οποία πρωταγωνιστεί η Τζούλια Αλεξανδράτου. Οι περιπτύξεις , τα σεξουαλικά βοηθήματα , ο τρόπος παραγωγής της ταινίας είναι το κύριο περιεχόμενο όχι μόνο της κουτσομπολίστικής ζώνης αλλά και ορισμένων μεγάλων εφημερίδων. Είναι μια δημοσιογραφία που κινείται μεταξύ των στρινγκ και της τσόντας.

Αν κάτι εντυπωσιάζει είναι η διαρκής ενασχόλησης με το συγκεκριμένο θέμα , το μικροαστικό ενδιαφέρον του δείγματος μέτρησης και των ανθρώπων που εκπροσωπεί, η υποκριτική στάση των τηλεοπτικών σταθμών που εμπλέκονται στην έμμεση προβολή του θεάματος και η απουσία της αρμόδιας αρχής. Από τη μία είναι ο μηχανισμός της υποκρισίας. Οι μεσημεριανές εκπομπές περιγράφουν σχεδόν στο σύνολο το περιεχόμενο της ταινίας, χωρίς όμως να ονοματίζουν τις ερωτογενείς περιοχές , τηρώντας υποτίθεται μια αόριστη δεοντολογία. Η υποκριτική αυτή στάση της αποδοχής της συγκεκριμένης δραστηριότητας και η διαρκής προβολή της τσόντας, διαμορφώνει νέα πρότυπα .
Για τα μικρά κορίτσια των 16 ετών , η συμπεριφορά της συγκεκριμένης γυναίκας, τα αξεσουάρ που παρουσιάζονται στην ταινία , είναι το νέο ζητούμενο. Και για τα αγόρια της ίδιας ηλικίας η στάση αυτή είναι το νέο απαιτούμενο. Κοινώς η τσόντα, από το περιθώριο, όπου λειτουργούσε ως συμπλήρωμα στην απουσία της σεξουαλικής εκπαίδευσης , γίνεται αξία , πρότυπο και προσδοκία, με τον τρόπο που η τηλεόραση την προωθεί. Και επειδή κανείς δεν εκτίθεται σε τόσο υψηλό βαθμό αν δεν υπάρχει και ένα όφελος, η αίσθηση είναι πως αυτό το πορνοπανηγύρι, δεν γίνεται δωρεάν ...


Η απουσία του ΕΣΡ

Η ανεξάρτητη αρχή έχει, μεταξύ άλλων, και ως αποστολή του την προστασία της νεότητας , αλλά ως τώρα ενοχλείται μόνο με τα «γαμοτράγουδα» της Αποκριάς, τη σάτιρα και τα φιλιά των ανδρών στα σήριαλ . Καλεί το ΑΝΤ1 για το Ράδιο Αρβύλα και τη μονταρισμένη προσθήκη του κυβερνητικού εκπροσώπου αφήνει τα κανάλια για το ίδιο το πορνοφίλμ στο απυρόβλητο και την ίδια την πρωταγωνίστρια απροστάτευτη, από την αδηφαγία του κοινού και Μέσων .

**Προκαταρκτική έρευνα για την κατάληψη του στούντιο του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3 από μέλη του ΠΑΜΕ διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελία ζητά να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και παράνομης βίας

**Αναζητείται πρόεδρος και διοικούσα επιτροπή για την ΕΡΤ3 . Το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στην προκήρυξη των θέσεων μέσα από τη διαδικασία του www.opengov.gr καλώντας τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν στοιχεία έως και τις 16 Μαρτίου. Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 που έχει το ρόλο κλειδί στο φορέα, θα επιλεγεί επί της ουσίας από την κυβέρνηση.

** Σε ακρόαση καλείται η Digea από την ΕΕΤΤΤ, καθώς όπως υποστηρίζει η αρχή , δεν έχει άδεια η εταιρεία για τις κεραίες που χρησιμοποιεί σε Ξυλόκαστρο, Χορτιάτη και Φιλίππειο . Η εκτίμηση της ΕΕΤΤ είναι πως η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση θα ολοκληρωθεί τελικά το 2015. Η Digea απαντά πως βρίσκεται υπό αδειοδότηση.

Short stories

Αλλάζει το καθεστώς έμμεσης προβολής των προσφορών των εφημερίδων μετά και το δεύτερο γύρο πρόστιμων του ΕΣΡ . Η αρχή επέβαλλε στο Mega, 2 πρόστιμα ύψους 20.000 ευρώ το καθένα για "συγκεκαλυμμένη διαφήμιση" εφημερίδων μετόχων του καναλιού . Η πρώτη περίπτωση είναι για προσφορά του «Πρώτου Θέματος» στις 7 Ιανουαρίου 2010 και στη δεύτερη για "Το Βήμα" στις 20 Νοεμβρίου 2009. Πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ στο Alter αποφάσισε να επιβάλει και για την συγκεκαλυμμένη διαφήμιση δώρου της εφημερίδας "Real News". Τέλος , με το ίδιο ποσό «τιμωρήθηκε» και ο ΑΝΤ1 για "συγκεκαλυμμένη διαφήμιση" στις 12 Οκτωβρίου 2009 της εταιρείας Vodafone από την εκπομπή Next top model. ** Για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος και υπέρβαση χρόνου τηλεπωλήσεων πρόστιμο 30.000 ευρώ από το ΕΣΡ, σε "Blue Sky" και "Extra",. **Και η ΕΤΕΡ θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, αύριο, από τις 06.00 το πρωί, έως στις 06.00 το πρωί της Παρασκευής. Υπέρ της απεργίας και η ΕΣΗΕΑ με 6 ψήφους υπέρ 4 κατά και 1 λευκό . ** Σήμερα η συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιο της ΕΙΤΗΣΕΕ , στο οποίο θα καθοριστεί η στάση των ιδιωτικών σταθμών, έναντι της επιστροφής της υποχρέωσης καταβολής του ενοικίου του «2%» επί του τζίρου για τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. **Την Παρασκευή 12 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής των προτάσεων προς την ΕΡΤ για την παραγωγή των νέων προγραμμάτων. **Η πρώτη αποτίμηση για τις νέες εκπομπές του Σκάι θα γίνει στο τέλος του μήνα, καθώς η τηλεόραση είναι μαραθώνιος . Προς το παρόν ο σταθμός μπήκε στο πρωινό ζάπινγκ , φιλοξενώντας τους πρωταγωνιστές της πολιτικής επικαιρότητας.

2 σχόλια:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Σώμα χώμα…., καρδιά χώμα….. κι από νάιλον ψυχή….!

…..Στις νηστικές σου λάγνες πεθυμιές…..
τσόντες σερβίρουν τα ‘’κανάλια’’ ηδονικές….,
σώμα χώμα…., καρδιά χώμα….. κι από νάιλον ψυχή….,
«όλα στον κόσμο ράγισαν…., εκτός απ’ τη ‘’Σιωπή’’…..»….!

Κι αν τύχει και παράσιτα σου κόψουν την εικόνα….,
μες στ’ άγρια….. μεσάνυχτα…., τσοντόλαε….,
βρίζεις που «χάνεις το καλό»…., μα και «το φως»….,
και όλο απλώνεται ολούθε ο μποχός….!

Και δεν ακούς, πια, κι έτσι, βρε, που πέφτουν
της Γης οι ραγισμένες οι κολώνες….,
μήτε τον πάταγο απ’ της ψυχής σου, να, το σώριασμα….,…..
διατάνοι την ψυχή σου κλέπτουν…..
και τη ζωή σου παγεροί χειμώνες….,…..
και…., και, γι’ αυτό…., θ’ ακούσεις, σύντομα…., λολέ λαέ….,
έι…., της ‘’Συντέλειας’’…., δες…., το ‘’«Καλωσόρισμα»’’….!.....

Καλή σας νύχτα…., ω….. ‘’πρόσφυγες στις γειτονιές του Άδη’’….:
Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

In situ είπε...

Το ΕΣΡ κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, πράγματι. Η κοινωνία, όμως, πίσω από τι κρύβεται; Τι ρωτάω; πίσω από μπουκάλια σαμπάνιας, ασφαλώς...