12.3.10

Απεργία στην «Απογευματινή» στις 16 Μαρτίου

Η κρίση χτυπάει και την «Απογευματινή» . Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε απεργία στην εφημερίδα την επόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου . Η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων περιγράφει μια πολύ σκληρή πραγματικότητα στην εφημερίδα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως δέχονται «καθημερινά νέες απειλές για κλείσιμο της εφημερίδας,» , τη «μή καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων» αλλά και «σωρεία απολύσεων και περικοπών, τη στιγμή που, όπως αναφέρουν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι «λόγω της δραματικής μείωσης του προσωπικού είμαστε δέσμιοι ενός καθεστώτος υπερεργασίας»

Η απεργιακή επιτροπή ζητάει «την άμεση καταβολή, και εντόκως, των δεδουλευμένων μας για τον μήνα Φεβρουάριο» , αλλά και των αναδρομικών από την αύξηση που προβλέπει η Σ.Σ.Ε. του 2009.» Ακόμη «τη διασφάλιση, στο μέλλον, της ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων, «τη δέσμευση της ιδιοκτησίας ώστε να μη γίνουν οι ”εξαγγελθείσες” από τον εκδότη, Κ. Ι. Σαραντόπουλο, απολύσεις», όπως και «εγγυήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην περίπτωση που η εφημερίδα περάσει σε άλλα χέρια, ανεξαρτήτως του ποσοστού που θα παραχωρηθεί.»

Η απεργιακή επιτροπή αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η εφημερίδα λειτούργησε επί σειρά ετών ως συνοδό όχημα διαφόρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, δίχως να ληφθεί πρόνοια ώστε μέρος των τυχόν ωφελημάτων να επενδυθούν για τη βελτίωση του εκδοτικού προϊόντος και των συνθηκών εργασίας του προσωπικού» Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως αρνούνται να αποδεχθούν τη λογική της συμμετοχής « σε λογιστικού τύπου ελέγχους των εξόδων και εσόδων της εταιρείας» όταν, δε , «στις περιόδους των ”παχιών αγελάδων” οι εργαζόμενοι δεν κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε ελέγχους, ούτε επωφεληθήκαμε από τα κέρδη.»

Τα λουκέτα

Η οριακή κατάσταση στην «Απογευματινή» είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της κρίσης στα Μέσα Ενημέρωσης, η οποία πλέον απειλεί και τα μεγάλα συγκροτήματα. Προηγήθηκε το «λουκέτο» του Καλοκαιριού από τη Γιάννα και το Θόδωρο Αγγελόπουλο στον Ελεύθερο Τύπο (και το City) αφήνοντας ανέργους περίπου 540 εργαζόμενους και την επαναλειτουργία με μειωμένο κόστος και πωλήσεις από τους κυρίους Σκαναβή και Μπενέκο. Υπάρχει και η περίπτωση των «Αιολικών Νέων» (Μυτιλήνη) που έκλεισε, αν και ήταν υγιής αφήνοντας 20 εργαζόμενους στο δρόμο.


**Γεγονός το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ. Η απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού για τον ορισμό των νέων μελών δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, και αναφέρει το Γιώργο Γαμπρίτσο ως πρόεδρο- διευθύνοντα σύμβουλο και μέλη τους Θανάση Παπαγεωργίου, Χρήστο Αβραάμ, Λένα Διβάνη και Στέλιο Κούλογλου.

** Τις συμβάσεις των Π. Μουχταρίδη (Kosmos) , Μ. Μυτιληναίου (Δεύτερο) Γ. Παπαδημητρίου (Τρίτο) Τζόνυ Καλημέρη, Λεωνίδα Παπαλεωνίδα και ορισμένων ακόμη πρόσωπων ενέκρινε στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης το νέο ΔΣ της ΕΡΤ, με τη μειοψηφία δύο προσώπων.

**Απειλή με όπλο από άγνωστο δέχθηκε την περασμένη Πέμπτη διευθυντής αθλητικής εφημερίδας, επιστρέφοντας στο σπίτι του. Ο άγνωστος έγινε αντιληπτός από ιδιωτικό φρουρό διπλανής οικίας και τράπηκε σε φυγή. Για το συμβάν κατατέθηκε μήνυση στο τμήμα ανθρωποκτονιών και η ασφάλεια διεξάγει έρευνα.

Short stories

Σήμερα, Παρασκευή, δεν κυκλοφορούν εφημερίδες σε όλη τη χώρα , ενώ σήμερα δεν μεταδίδονται δελτία ειδήσεων. Παραφωνία στις απεργίες το τελευταίο διάστημα αποτελούν δύο – τρία blog που τροφοδοτούν τις σελίδες τους με σχόλια , ενώ τις κανονικές μέρες στηρίζοντας στις εφημερίδες και τα τηλεγραφήματα του ΑΠΕ. Ερώτημα είναι και τι θα συμβεί με τις μεταδόσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ **Αν τελικά ο Λ.Λαυρεντιάδης αυξήσει τη συμμετοχή του στον Ολυμπιακό σε συνδυασμό με την επέκταση που έχει στα media , ο συνέταιρός του , Πέτρος Κυριακίδης , θα μιλάμε για μια νέα αυτοκρατορία, που θα ξεκινάει από τα φάρμακα, θα περνάει από τα ΜΜΕ και θα φτάνει στη δημοφιλέστερη ομάδα της Ελλάδας ** Μεταδόσεις τις Κυριακές στις 19.00 τις τελευταίες 4 αγωνιστικές της SuperLeague για το Σκάι. Ο σταθμός παράλληλα έχει μέσω του www.skai.gr τις εντός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού. **Προς το conn-x TV ο Δημήτρης Γόντικας μετακινούμενος από την ΕΡΤ, όπως σας είχαμε προϊδεάσει . Ο ΟΤΕ ετοιμάζεται και για τα δικαιώματα της SuperLeague. **Το ντοκιμαντέρ «Φονικές Διαφημίσεις» του Μανόλη Ανδριωτάκη, θα προβληθεί μεταξύ άλλο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, αυτό το Σάββατο . Για τις παράνομες υπαίθριες διαφημίσεις το υπουργείο εσωτερικών έστειλε και τρίτη εγκύκλιο προς τους δήμους για την αποκαθήλωση τους, χωρίς να είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν αποτελέσματα . Υπάρχει και μια ερώτηση από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρη Ψαριανό, αλλά το θέμα , ακόμη και σήμερα , παρά το θόρυβο όπως αναφέρει ο Μ. Ανδριωτάκης παραμένει «άλυτο» με τον «κίνδυνο πρόκλησης νέων δυστυχημάτων» να καραδοκεί.

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Ο όνος….. και οι….. ‘’μασ ώντες όνοι’’….!

…..Ξεθεωμένος στις δουλειές…., κι από αχυροφαγία….,
ατροφικός ο γάιδαρος….. έκοψε το καπίστρι του και έφυγε από το αχούρι του….!

Εκεί, στο διπλανό χωριό…., τον αντάμωσε, καραδοκώντας ‘τον, ένας άλλος γεωργός…..
κι ευγενικά του πρότεινε να είναι αυτός το αφεντικό του….,
να τον ταΐζει, πάντοτε, τριφύλλι…., μα και σιτηρά….,…..
κι ο γάιδαρος, τελικά, πλανεύτηκε…., θυμήθηκε τη χειμωνιά…., κι έτσι να γίνει δέχτηκε….!

…..Και…., τώρα…., είναι ο καημένος σε άλλο αχούρι….. με συρματένιο καπίστρι…..
και φυλαγμένο από άλλης ράτσας σκυλιά….,…..!

Πρώτη μέρα, λοιπόν, μόνον, τριφύλλι κι αλεσμένα σιτηρά….,
μα…., από τη δεύτερη…., αλιά του…., ξεθεωτική δουλειά…..
και ματογυάλια, να, στα μάτια…., ε…., με πράσινους φακούς….,
ώστε να βλέπει και να περνά τα άχυρα για τριφύλλι….,….!

Όμως…., μια νύχτα…., όταν έλειπαν τα σκυλιά – φύλακές του….,
κλωτσώντας, κι εδώ…., σκότωσε το αφεντικό του….,
που είχε καταλάβει, πια, πως….. ‘’ζουν και τα αδέσποτα και δεν πεθαίνουν’’….,
και, αντιμαζόχος, πια…., προδομένος, πάλι, όντας…., πήρε τα άγρια βουνά….,
και, κινδύνους αψηφώντας…., για ζωή, έστω και λίγη….,
πριν από το στερνό του τέλος…., στη….. λευτερώτρα λευτεριά…., που τόσο πολύ τη λαχταρούσε….!.....

Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..