5.11.09

Αθλητικά δικαιώματα αξίας 30 εκατ. ευρώ για ΕΡΤ

To ποσό των περίπου 30 εκατ. ευρώ για αθλητικά τηλεοπτικά δικαιώματα εμφανίζεται να δαπάνησε η ΕΡΤ το 2008 . Η επέκταση της ΕΡΤ στο ποδόσφαιρο με συμφωνίες όπως με τον Ολυμπιακό και τον παναθηναϊκό το περασμένο διάστημα , αλλά και με την TEAM για το Champions League έχουν αναπόφευκτα ένα υψηλό κόστος το οποίο μας καλύπτεται με ασφάλεια από το ανταποδοτικό τέλος το οποίο ανήλθε το 2008 σε 298 εκατ. ευρώ , αλλά και από την αύξηση των διαφημιστικών εσόδων σε 50 εκατ. ευρώ

Το κομβικό ζήτημα με τις αθλητικές μεταδόσεις είναι το υψηλό κόστος των δικαιωμάτων που καλούνται να καταβάλουν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, για ένα προϊόν που χαρίζει υψηλή θεαματικότητα, αλλά μεταδίδεται μόνο μια φορά . Από την άλλη πλευρά μαζί με τις συμπληρωματικές εκπομπές, επεκτείνονται οι ώρες προγράμματος. Η γενική διεύθυνση τηλεόρασης της ΕΡΤ το 2008 κατέβαλε για αθλητικά δικαιώματα συνολικά το ποσό των 27.034.228 ευρώ για δικαιώματα , η γενική διεύθυνση ραδιοφωνίας 2.384.417 ευρώ και η γενική διεύθυνση ενημέρωσης το ποσό των 165.000 ευρώ. Η δαπάνη των 27 εκατ. ευρώ επιμερίζεται σε 15.388.228 ευρώ για αθλητικά δικαιώματα εσωτερικού και σε 11.646.000 ευρώ για τα δικαιώματα εξωτερικού.

Η ΕΡΤ εξακολουθεί να είναι μια εταιρεία με ζημιές εξαιτίας σειράς παραγόντων, παρά το γεγονός πως στα τέλη του 2005 το ανταποδοτικό τέλος αυξήθηκε κατά 30% , από τα 3,24 ευρώ στα 4,24 ευρώ το μήνα ανά νοικοκυριό . Ο τζίρος της εταιρείας το 2008 ανήλθε σε 366 εκατ. ευρώ και οι ζημιές σε 4,8 εκατ. ευρώ , ενώ οι συσσωρευμένες, μετά από αύξηση της αξίας των ακινήτων της ΕΡΤ, μειώθηκαν σε 100 εκατ. ευρώ



**Στασιμότητα στο ζήτημα της παραμονής ή όχι του Χ. Παναγόπουλου στην προεδρία της ΕΡΤ. Έως και σήμερα , μετά και τη δημόσια αναφορά του πρωθυπουργού δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς, ούτε, όμως και με κάποιο στέλεχος από τη ΝΔ.

**Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών σε συνεργασία με την NOVA, βραβεύουν τους καλύτερους του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, για 9η συνεχή χρονιά. Παρουσιαστές της εκδήλωσης που θα μεταδοθεί ζωντανά από το novasports1 στις 20:00, θα είναι οι δημοσιογράφοι Β. Μπραουδάκης και Γ.Πάγκος.

**Το ζήτημα της διανομής του ψηφιακού μερίσματος εξακολουθούν να θέτουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Οι εταιρείες ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό, Δ. Ρέππα, την ορθή κατανομή του, με το χάρτη συχνοτήτων που θα συνταχθεί , κατά τη μετάβαση της χώρας στην επίγεια ψηφιακή TV.



Short Stories


Άλλα θέλαμε να γράψουμε, αλλά τελικά σήμερα θα διαβάσετε μόνο καλά νέα. Απόψε μπορείτε να δείτε στο MAD τη συνέντευξη του Francis Ford Coppola στο @ CINEMAD (λίγο μετά τα μεσάνυχτα) και τον Ηλία Φραγκούλη , με αφορμή την έξοδο της τελευταίας του ταινίας, «TETRO». ** Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 19:00 ο Λάμπης Ταγματάρχης συνομιλεί με τον Παντελή Βούλγαρη στο novasports 1 με αφορμή την ταινία «Ψυχή Βαθειά». **Την ίδια μέρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, έξι κανάλια στο μπουκέτο της nova , το National Geographic Channel, η Deutsche Welle, το CNN, το BBC World, το Euronews και το France24, ετοιμάζουν ειδικά αφιερώματα στην ιστορική επέτειο, μέσα από ντοκιμαντέρ και ζωντανές μεταδόσεις από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία. **Συνέντευξη με την Κωνσταντίνα Κούνεβα βα θα προβάλει την Κυριακή ο Σ. Θεοδωράκης στους «Πρωταγωνιστές» (Mega) **Απόψε ,στις 19.00 το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου θα εγκαινιάσει το νέο ψηφιακό ραδιοτηλεοπτικό του στούντιο. Πρόκειται για ένα πρότυπο πανεπιστημιακό ραδιοτηλεοπτικό στούντιο το οποίο διαθέτει τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό) για την παραγωγή ψηφιακού οπτικοακουστικού υλικού με δυνατότητα μετάδοσης podcasts και videocasts στο διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο** O 27ος κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας στην τηλεόραση του Σκάι , την Κυριακή 8 Νοεμβρίου (8.30-12.00) Στην περιγραφή του μαραθωνίου θα βρίσκεται ο Νίκος Γκομώλης, ενώ στο στούντιο ο Γιώργος Λιώρης θα συντονίζει τη συζήτηση. ** Στον αέρα βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το ανανεωμένο website του ANT1 www.antenna.gr με εντελώς διαφορετική αισθητική και λογική, στα πρότυπα των παγκόσμιων media portals.

Δεν υπάρχουν σχόλια: