14.10.09

Η συμφωνία που απορρίφθηκε

Πλαίσιο συνεργασίας για την ομαλή διαχείριση των στιγμιότυπων προσφέρει το ιδιωτικό συμφωνητικό που πρότεινε η Forthnet και απέρριψε με εξώδικο η ΕΡΤ. Το ιδιωτικό συμφωνητικό θα ίσχυε για τις περιόδους 2009-10 και 2010-11 και σε κάθε περίπτωση θα έληγε 10 ημέρες πριν το τέλος της δεύτερης χρονιάς . Οι διαπραγματεύσεις για τη σεζόν 2011-12 θα ξεκινούσαν το αργότερο την 1η Μαρτίου 2001 , προκειμένου «να επεκτείνουν τη διάρκεια ισχύος του παρόντος συμφωνητικού» Η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών θα κάλυπτε το σύνολο των αγώνων (και playoff , playout και μπαράζ) και είναι σε ισχύ «υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα εξακολουθούν αν είναι σε ισχύ καθόλη τη διάρκεια αυτή , η σύμβαση κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων και οι συμβάσεις.

Η ΕΡΤ σε αντάλλαγμα θα αναλάμβανε την υποχρέωση να καταβάλει στη Forthnet το ποσό του 1 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ για κάθε μια από τις περιόδους 2009—10 και 2010-11, για τα εμπορικά στιγμιότυπα των αγώνων του πρωταθλήματος . Τα δύο μέρη είναι θα ήταν υποχρεωμένα να παραδίδουν χωρίς σχολιασμό τα στιγμιότυπα 15 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα. Η ΕΡΤ δεν θα μπορούσε «να μεταδίδει με οποιονδήποτε τρόπο εμπορικά στιγμιότυπα από αγώνες» της SuperLeague την ώρα που έχει ζωντανή μετάδοση η Forthnet, και αντίστροφα. Για την περίοδο που ισχύει η χειμερινή ώρα η πρόταση της Forthnet ανέφερε πως ο Σκάι ξεκινάει τη μετάδοση των στιγμιότυπων , με βάση τη συμφωνία Κεντρικής διαχείρισης στις 21.15 και η ΕΡΤ 105 λεπτά, δηλαδή στις 23.00. Αντίστοιχα κατά τη θερινή ώρα ο Σκάι θα μετέδιδε τα στιγμιότυπα στις 22.15 και η ΕΡΤ τα μεσάνυχτα.


Απαγορεύονται οι δημοσκοπήσεις!


Στην επιβολή προστίμου ύψους 3.000 ευρώ κατέληξε το ΕΣΡ θεωρώντας πως παραβίασε την εκλογική νομοθεσία για τις δημοσκοπήσεις. Η ολομέλεια του συμβουλίου έκρινε η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη απαγορεύει κάθε αναφορά σε δημοσκοπήσεις, ασχέτως από το χρόνο διεξαγωγής της. Τρία μέλη της αρχής διαφοροποιήθηκαν και πρότειναν να γίνει σύσταση στο σταθμό . Ο Σκάι , μετέδωσε ρεπορτάζ της Deutsche Welle η οποία μετέφερε άρθρο γερμανικής εφημερίδας, που αναφερόταν σε αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, πριν την έναρξη της απαγόρευσης

NEWS
**Στον όμιλο Λαυρεντιάδη -Κυριακίδη και το Sport TV . Η συμφωνία υπεγράφη τη Δευτέρα μεταξύ του Γιώργου Κυριακίδη και του εκπροσώπου της πλευράς Κόκκαλη. Είναι ο δεύτερος τηλεοπτικός σταθμός που εξαγοράζει ο όμιλος μετά το ΔΕΚΑ που ανήκε στο Γ. Τράγκα.

**Πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα με Ολυμπιακό κάνει ο Σκάι στις 21 Οκτωβρίου. Ο πρώτος αγώνας από το κανάλι που έχει και τα δικαιώματα του Παναθηναϊκού θα μεταδοθεί ζωντανά στις 19.00. Τις περιγραφές των αγώνων ανέλαβαν οι , Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης και Τάσος Μαγουλάς.

** Πρώτο το Mega με 24,2% θεαματικότητα την περασμένη Δευτέρα και δεύτερος ο ΑΝΤ1 με 15,2% . Με 14,6% το Alter, με 9,8% ο Alpha, το Star με 9,4% , η ΝΕΤ με 8,1% , η ΕΤ3 με 4,3%, ο Σκάι με 2,6% και η ΕΤ1 με 2,5%.

Short Stories
Για 3+2 χρόνια ως τον Οκτώβριο του 2014 υπέγραψε στο Star ο Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος ετοιμάζεται να εκδώσει και μία εβδομαδιαία εφημερίδα. Στον αέρα από προχθές το βράδυ η νέα (χιουμοριστική) διαφημιστική καμπάνια της συνδρομητικής τηλεόρασης nova που υπογράφουν, η διαφημιστική εταιρία, Spot JWT, η εταιρεία παραγωγής Cinegram και ο σκηνοθέτης .ο Μπάμπης Μακρίδης . Η Nova και με αυτή τη διαφήμιση συνεχίζει την παράδοση με τις χιουμοριστικές διαφημίσεις που ξεκίνησε ε το «Σάββας καφέ» και συνεχίστηκε με το μήνυμα «πουτ δε κοτ ντάουν» ** Παράλληλα μετά την ένταση του προηγούμενου μήνα η nova ξεκίνησε να διαφημίζεται και στο ραδιόφωνο του Σκάι. **Υποβολή παραιτήσεων από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ την περασμένη Παρασκευή από τους Μενέλαο Δασκαλάκη, γενικό διευθυντής της ΝΔ, Διονύσης Ζακυνθινό, Σάββα Αθανασίου και Αγγελική- Μαρία Τροχάνη. *Τρία χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε, στις 9 Οκτωβρίου ο www.fmvoice.gr ο μοναδικός στην Ελλάδα ενημερωτικός ραδιοφωνικός σταθμός που εκπέμπει αποκλειστικά μέσω Internet. ** Κυκλοφορεί η «σεζόν 2008-2009» του Ντένη Αντύπα από τις εκδόσεις «Μύρτος» , με τα γεγονότα σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Προλογίζει ο Στρατής Λιαρέλλης και η Όλγα Τρέμη . **Διαμαρτυρία , χθες , από ιδιοκτήτρια επαρχιακού ραδιοφωνικού σταθμού, για την ταλαιπωρία που όπως έλεγε πως υπέστη από το ΕΣΡ. «Είμαστε υποχρεωμένοι να διανύσουμε δεκάδες χιλιόμετρα για να έρθουμε στην Αθήνα και να απολογηθούμε , ξοδεύοντας χρήματα και μετά πρέπει να ξαναπληρώσουμε για να υποβάλλουμε το υπόμνημα μας». ** Ένας υφυπουργός δημόσιας τάξης (νυν προστασίας του πολίτη) στην εκδήλωση της Athens Voice” . Τα εγκαίνια της 4ης έκθεσης εξώφυλλων της εφημερίδας, έκανε ο αρθρογράφος του φύλλου, Σπύρος Βούγιας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΕ ΤΙ Σ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΝΕΤ ΣΚΑΙ FORTHNET? ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΛΛΩΝ?