23.5.15

Ζωντανά …και κλειδωμένα στον OTE TV ο Τελικός




Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας (Ξάνθη-Ολυμπιακός) μεταδίδεται αποκλειστικά  από τη συνδρομητική τηλεόραση. Όπως και πέρυσι τον Τελικό  θα τον μεταδώσει ζωντανά ο ΟΤΕ TV (20:30) και στη συνέχεια σε μαγνητοσκόπηση, με γνωστό το αποτέλεσμα ο ΣΚΑΪ. Με κοινή υπουργική απόφαση των Αριστείδη Μπαλτά, Σταύρου Κοντονή και Νίκου Παππά, ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας  δεν προστατεύεται από την Κοινοτική Οδηγία, που έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό δικαιο και ορίζει πως πρέπει να μεταδίδεται και ελεύθερα.


Οι τρεις υπουργοί επικαλούμενοι σφάλμα στην απόφαση «Ελεύθερη τηλεοπτική μετάδοση σημαντικών αθλητικών γεγονότων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014−2015που είχε υπογράψει η πρώην υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη, την ακύρωσαν, χωρίς να προωθήσουν  μια νέα. Έτσι ενώ ο Τελικός Κυπέλλου  Ελλάδας ήταν στη λίστα με τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα, με την ακύρωση της απόφασης, μπορούσε να κλειδωθεί και να μεταδοθεί αποκλειστικά απόψε από τον ΟΤΕ TV. Το ίδιο θα μπορούσε να είχε συμβεί με το Final 4, τα δικαιώματα του οποίου είχαν η ΝΕΡΙΤ και η Nova και ενώ υπήρχε η συμμετοχή της ομάδας του Ολυμπιακού. Το Final 4 μεταδόθηκε παράλληλα από τη συνδρομητική και την ελεύθερη τηλεόραση.


Αυτά συμβαίνουν και ενώ το Εφετείο έκρινε πως η σύμβαση ΕΠΟ-“Media Goal» είναι άκυρη. Ο ΟΤΕ απέκτησε τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για την 3ετία 2013-16 και η  Forthnet που είχε υποβάλει τη μήνυση σε βάρος της ΕΠΟ, ζητούν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης


Δεν υπάρχουν σχόλια: