20.5.15

Εφετείο: Άκυρη η σύμβαση ΕΠΟ-Media Goal για το Κυπέλλο Ελλάδας!



Άκυρη η σύμβαση του ΕΠΟ με τη Media Goal  Ltdγια τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος. Μόλις 4 ημέρες πριν από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ξάνθη τα δικαιώματα της διοργάνωσης είναι στον αέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες,  το Εφετείο Αθηνών, με  την υπ. αριθμ. 2026/2015 τελεσίδικη απόφαση του επικύρωσε την υπ. αριθμ. 731/2014 κρίση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Πρόκειται για την απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ να δώσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος στην εταιρεία "Media Goal LTD" ως παράνομη και ως εκ τούτου άκυρη!


Η σύμβαση αρχικώς υπεγράφη ανάμεσα στην ΕΠΟ και τη Media Goal Ltd, μέσω της οποίας πέρασαν στον ΟΤΕ TV. Επί της αρχικής σύμβαση της ΕΠΟ, προσέφυγε στη δικαιοσύνη η  Forthnet ,η οποία είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος.
Το Πρωτοδικείο με την 731/2104 απόφασή του είχε κρίνει  η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου  της ΕΠΟ που ανακήρυξε ανάδοχο την εταιρεία «Media Goal» έρχεται σε αντίθεση με τη διάταξη του άρθρου 84 του Ν 2725/1999, που ρυθμίζει περιοριστικά το δικαίωμα παραχώρησης του δικαιώματος εκμετάλλευσης αθλητικών διοργανώσεων, επιτάσσοντας την αποκλειστική παραχώρηση της χρήσης σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.


Μετά την απόφαση του Εφετείου, που καθιστά παράνομη και άκυρη τη σύμβαση, ο τελικός είναι στον αέρα. Τα ερωτήματα πλέον που καλείται να απαντήσει το ΔΣ της ΕΠΟ, είναι αν θα προκηρύξει εκ νέου το διαγωνισμό  για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου Ελλάδος. Άμεσα όμως θα πρέπει να αποφασίσει και ποιο τηλεοπτικό δίκτυο θα προβάλει τον τελικό του Σαββάτο από τη στιγμή που η επίμαχη σύμβαση παραχώρησής τους,  είναι άκυρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: