22.5.15

Forthnet: Άκυρη η σύμβαση ΕΠΟ- «Media Goal»



Ζήτημα  για το αν μπορεί ο ΟΤΕ TV  να μεταδώσει το τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος του Σάββατου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ξάνθη και αν μπορεί να έχει και την επόμενη σεζόν τα τηλεοπτικά δικαιώματα θέτει η Forthnet.  Η απόφαση της ΕΠΟ να παραχωρήσει σε εταιρείας  που δεν σχετίζεται με τα ΜΜΕ, τη «Media Goal Ltd» προκάλεσε την αντίδραση της Forthnet η οποία και προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Τόσο η απόφαση του Πρωτοδικείου (731/2014) όσο και του Εφετείου (2026/2015) δικαιώνουν τη  Forthnet.  


Η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, με εξώδικο που επίδωσε χθες καλεί την ΕΠΟ, να εφαρμόσει την  απόφαση του Εφετείου με την οποία ακυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ομοσπονδίας με την εταιρεία Media Goal Ltd, η οποία και τα μεταβίβασε στον ΟΤΕ TV. Στο εξώδικο η  Forthnet αναφέρει πως  η από 18.1.2013 απόφαση της ΕΠΟ με την οποία παραχωρήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της 3ετίας, 2013-2016 «έχει τελεσιδίκως αναγνωρισθεί ως άκυρη, ως αντιβαίνουσα ευθέως σε αναγκαστική διάταξη του Νόμου». Υποστηρίζει πως «οποιαδήποτε ραδιοτηλεοπτική μετάδοση αγώνα της διοργάνωσης του Κυπέλλου από οποιονδήποτε τρίτο, έλκει δικαιώματα από την μεταξύ της ΕΠΟ και της Media Gold Ltd, ανενεργούς (λόγω ακυρότητας) σύμβασης παραχώρησης δεν έχει νομικό έρεισμα». Δηλώνει ακόμη πως η Forthnet, που είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό του 2013 για τα δικαιώματα «έχει υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά από την παράνομη συμπεριφορά της ΕΠΟ».


Η Forthnet ζητάει από την ΕΠΟ να προβεί άμεσα σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας  και την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση των τηλεοπτικών  δικαιωμάτων και να αποτρέψει την οποιαδήποτε πράξη εκμετάλλευσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: