19.5.15

“Deadline” Τσίπρα για το άνοιγμα της ΕΡΤ



Με χρονικό ορόσημο την Πρωθυπουργική απόφαση γα άνοιγμα της ΕΡΤ στις 25 Μαΐου, κινούνται οι διαδικασίες για την επανεργοποίηση του φορέα.  Η δέσμευση έγινε χθες  μετά τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης  Τρίπρας, με τον προτεινόμενους από την κυβέρνηση, πρόεδρο, Διονύση Τσακνή και διευθύνοντα σύμβουλο, Λάμπη Ταγματάρχη. Για να πετύχουν το στόχο της επόμενης Δευτέρας απομένουν 6 μέρες γεμάτες αγωνία.


Το νέο ΔΣ της  ΕΡΤ, σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει  να περάσει από το γνωμοδοτικό έλεγχο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ως την Πέμπτη, να δημοσιευτούν τα ονόματα στο ΦΕΚ την Παρασκευή ως το Σαββατοκύριακο να έχει επανέλθει, μετά από αίτησή του, ένας ικανός αριθμός εργαζομένων που θα βγάλει στον αέρα τις πρώτες εκπομπές, να ετοιμαστούν τα στούντιο και τα λογότυπα  για να βγει το πρόγραμμα. Το θέμα είναι πως θα τηρηθεί το deadline, με βάση αυτά τα ασφυκτικά δεδομένα. Ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και καιρό είχε ζητήσει να βγει η ΕΡΤ στον αέρα όσο πιο γρήγορα γινόταν, κάτι που δεν συνέβη.


Σύμφωνα με non paper του επικοινωνιακού επιτελείου, ο Πρωθυπουργός, χθες ζήτησε από Λάμπη Ταγματάρχη και Διονύση Τσακνή να συμβάλουν «σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική, ανεξάρτητη και που θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα». «Σας ζητώ η κυβέρνηση να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής από τα ενημερωτικά προγράμματα της ΕΡΤ, υπογράμμισε  ο  Αλέξης Τσίπρας και έδωσε ραντεβού για το προαύλιο του Ραδιομεγάρου στις  11 Ιουνίου «για να γιορτάσουμε τη νίκη του αγώνα, τη νίκη της δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: