26.4.15

Digea: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για βλάβη του δημοσίου



“Οι επαναλαμβανόμενοι ισχυρισμοί για βλάβη του Δημοσίου συμφέροντος είναι παντελώς αβάσιμοι”. Τη θέση αυτή διατυπώνει η  Digea, η εταιρεία των σταθμών εθνικής εμβέλειας “με αφορμή αναφορές σχετικά με την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των συχνοτήτων για  την Επίγεια Ψηφιακή Ευρυεκπομπή στην εταιρεία”. Προηγήθηκε η δημόσια τοποθέτηση στη Βουλή του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, ο οποίος υποστήριξε ότι «η συμφωνία παραχώρησης στην Digea θίγει καταφανώς το δημόσιο συμφέρον» προαναγγέλλοντας  έρευνα τυχόν ευθυνών «δημοσίων παραγόντων που ενήργησαν κατά του συμφέροντος του Δημοσίου και ενδεχομένως υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων».



«Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την απόδοση του σχετικού φάσματος, ήταν απόλυτα νόμιμες και διαφανείς με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό όπου τηρήθηκαν όλες οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με όρους και προϋποθέσεις ως προς το τίμημα και τις συμμετοχές που καθορίστηκαν από Ανεξάρτητη Αρχή” απαντά η Digea. Κατά την εταιρεία “η εμμονή κάποιων για ακόμη υψηλότερο τίμημα για την απόδοση του τηλεοπτικού φάσματος, γεγονός πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα,  θα είχε μόνο θύμα την πολυφωνία και τους αδύνατους οικονομικά Τηλεοπτικούς Σταθμούς - κατά συνέπεια το Δημόσιο Συμφέρον.”


“Το δίκτυο της Digea αναπτύχθηκε με βάση τον Χάρτη Συχνοτήτων που όρισε η Πολιτεία”  και “πέτυχε το πολύ υψηλό ποσοστό κάλυψης 96,2% του πληθυσμού, τόσο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, όσο και για Ιδιώτη Πάροχο”.Η εταιρεία υποστηρίζει πως

“ η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, απελευθέρωσε το Ψηφιακό Μέρισμα και έδωσε την δυνατότητα στην Πολιτεία να εισπράξει έγκαιρα το ποσό των 381,1 εκατ. ευρώ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: