2.4.15

Ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της ΕΡΤ



Κατατέθηκε Πρωταπριλιά , αλλά είναι αλήθεια.  Το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, μετά από μεγάλη ταλαιπωρία  κατατέθηκε χθες στη Βουλή, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου και θα τεθεί προσεχώς σε επεξεργασία. Το σχέδιο τροποποιεί το νόμο του Παντελή Καψή για τη ΝΕΡΙΤ, μετονομάζοντας την εταιρεία που λειτουργεί σε ΕΡΤ και δίνει τη δυνατότητα επιστροφής σε όσους εργαζόμενους το επιθυμούν.


Η νέα ΕΡΤ που συγκροτείται στα σαθρά θεμέλια της ΝΕΡΙΤ περιγράφεται ως ενιαίος φορέας, ο οποίος θα περιλαμβάνει με απόφαση του ΔΣ πανελλαδικούς  και περιφερειακούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, μουσικά σύνολα και χορωδία, διαδικτυακούς τόπους καθώς και έντυπη ή ηλεκτρονική έκδοση περιοδικού. Το ανταποδοτικό τέλος ορίζεται στα 3 ευρώ το μήνα για τα νοικοκυριά το οποίο θα καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως ισχύει και ως σήμερα για τη ΝΕΡΙΤ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Επικρατείας στη νέα ΕΡΤ θα απασχοληθούν περίπου 2.500 εργαζόμενοι, ενώ στόχος της διοίκησης θα πρέπει να είναι η επίτευξη ισοσκελισμένων ισολογισμών.

O υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς θα διορίσει το πρώτο ΔΣ στην ΕΡΤ, μετά από εισήγηση που θα  καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία και περιορίζεται στη διατύπωση γνώμης. Το συμβούλιο είναι 7μελές και απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, το Διευθύνοντα Σύμβουλο, 3 μέλη με ειδικές γνώσης και πείρα και δύο μέλη από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, εκ των οποίων το ένα θα είναι δημοσιογράφος. Η κυβέρνηση εκτιμά πως η νέα ΕΡΤ θα επιστρέψει στις οθόνες το Μάιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: