16.4.15

«Ναι» στην ΕΡΤ με διαφωνία από ΠΟΣΠΕΡΤ




Μοιάζει σαν ψέμα αλλά στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Χθες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ από το ΣΥΡΙΖΑ και τους  ΑΝΕΛ, καταψηφίστηκε από τη  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ.  Όμως χαρακτηρίζεται από μια διαφωνία, από την πλευρά της ΠΟΣΠΕΡΤ που θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τηρήσει το σύνολο των δεσμεύσεων της, καθώς το νομοσχέδιο έχει σημαντικές αδυναμίες.


«Εάν ο νέος φορέας είναι προϊόν συγκλίσεων, θα έχει ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχει και να πετύχει εις το διηνεκές»,  είπε  ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς,  «Τα ελατήρια τα δικά μας δεν είναι να δημιουργήσουμε μια κομματικά ή κυβερνητικά ελεγχόμενη δημόσια τηλεόραση, αλλά να αποδώσουμε στον ελληνικό λαό μια δημόσια τηλεόραση η οποία θα έχει αποθέματα αξιοπιστίας που θα υπερβαίνουν τον πολιτικό κύκλο. Αυτό θα είναι προς όφελος όλων μας»,  υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας .


Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, χαιρέτισε την κατάθεση του νομοσχεδίου ως μια νίκη του αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ, κατέθεσε όμως τος ενστάσεις του Το νομοσχέδιο εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα, διότι «δεν επιφέρει επανασύσταση της ΕΡΤ, αλλά περιορίζεται στη μετονομασία της ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ, με κάποιες αλλαγές στον ιδρυτικό της νόμο». Εκτίμησε πως αν το νομοσχέδιο δεν αναθεωρηθεί «θα βάλει ταφόπλακα στην ΕΡΤ, γιατί θα την στείλει οριστικά σε κλείσιμο και γιατί δεν μπορεί να την καταστήσει το αντίπαλο δέος στην Digea».

Δεν υπάρχουν σχόλια: