1.4.15

Σταθερότητα μέσα στη “θύελλα”



Σε μια δύσκολη χρονιά για τις τηλεπικοινωνίες,  ο όμιλος Forthnet κατάφερε να διατηρήσει σταθερή την πορεία των εσόδων, ενώ σημείο αιχμής εξακολουθεί να αποτελεί το Nova3Play. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου εμφάνισε μικρή μείωση καθώς ρα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 379 εκατ.  ευρώ, έναντι 375 εκατ. ευρώ το 2013. Ο όμιλος συνεχίζει να παρουσιάζει ζημίες, οι οποίες ανήλθαν σε 51 εκατ. ευρώ το 2014, έναντι 53 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ ο  συνολικός τραπεζικός δανεισμός το Δεκέμβριο του 2014 έφτασε τα  325 εκατ. ευρώ.


Στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2014, τα νοικοκυριά με Nova 3Play/συνδυαστικές υπηρεσίες της Forthnet, έφτασαν τα 363,5 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 27,4%, σε σχέση με το τέλος του 2013, ενισχύοντας την παρουσία της Forthnet στα Αντίστοιχα, αύξηση σημειώθηκε στο μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet, με την τάση αυτή να δρα υποστηρικτικά, τόσο στο μέσο έσοδο ανά συνδρομητή, όσο και στην ενίσχυση της πιστότητας των πελατών.

Στον τομέα των media, η Nova μπορεί να έχασε τη μάχη του  Champions League από τον ΟΤΕ, όμως δεν θα κουβαλήσει το κόστος της συμφωνίας, που ήταν πλησίασε τα 100 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια. Ένα μέρος θα καλυφθεί με την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Γαλλικού Πρωταθλήματος και  του Κυπέλλου Πορτογαλίας, ενώ ετοιμάζονται και άλλες κινήσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου ξεκινώντας από τη  Super League. To Φεβρουάριο του 2015, η  Forthnet ανακοίνωσε την συνεργασία της με τη Village Roadshow Pictures για την αποκλειστική μετάδοση κινηματογραφικών ταινιών του συγκεκριμένου στούντιο του Hollywood, που σημειώνουν μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: