6.3.15

Στην Ελλάδα η Nova, στην Ευρώπη ο ΟΤΕ TV



Σε  εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της SuperLeague με τη Forthnet για την πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας τους.  Εάν επιτευχθεί  συμφωνία μεταξύ των δύο ενδιαφερόμενων μερών, τότε η Nova θα εξακολουθήσει να δείχνει τους αγώνες της SL  για τουλάχιστον 2 χρόνια. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και εκτιμάται πως η συμφωνία αυτή δεν είναι μακριά. 


Σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον η προοπτική μιας τέτοιας συμφωνίας θα έχει ειδική αξία, με δεδομένο πως ο ανταγωνιστής της Nova, ο  ΟΤΕ TV έχει εξασφαλίσει για 3 χρόνια, ως το 2018 τα δικαιώματα του  Champions League  και του  Europa League. Ήδη διαθέτει 353 χιλ. συνδρομητές και θέλει να τους αυξήσει με τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις.  Ο ΟΤΕ επενδύει διαρκώς στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχοντας εξασφαλίσει  τα δικαιώματα από Ισπανία, Ιταλία, και Γερμανία και αναμένοντας πλέον την δημοπρασία για την Premier League.


  H Nova έχοντας προ καιρού υπερβεί το όριο των 500 χιλ. συνδρομητών, θα συνεχίσει να έχει το δημοφιλέστερο αλλά και ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα της SL. Από την άλλη, οι ειδικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, δεν ευνοούν τις δεσμεύσεις που έχουν τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια και οικονομικό αντίκτυπο. Οι ομάδες στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία θα έχουν τη δέσμευση πως θα εξακολουθήσουν να έχουν  ένα σταθερό έσοδο, τουλάχιστον ως το 2019. Αλλά, όλα τελούν υπό την αίρεση των εξελίξεων στην οικονομία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: