6.2.15

Να αποκτήσει η Ελλάδα ξανά φωνήΜετά το χθεσινή παγερή συνέντευξη Τύπου, Σόιμπλε-Βαρουφάκη και κάτω από τους εκβιασμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχει έρθει η ώρα των έργων. Μέτα από το πρώτο 10ήμερο των διαβουλεύσεων είναι η στιγμή για την κυβέρνηση να υλοποιήσει  το πρόγραμμα της και η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά φωνή.


Στα ΜΜΕ η πρώτη και κύρια δέσμευση της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα της ΕΡΤ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα γίνει μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και αφού λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Η εμφάνιση του λογοτύπου της ΕΡΤ θα είναι το πρώτο μήνυμα  κατάργησης της Μνημονιακής πολιτικής με την επιστροφή των απολυμένων στη θέση τους. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θυσιάστηκαν στο βωμό των απαιτήσεων των Τροϊκανών.  Δεν θα πρέπει να διαφεύγει από κανένα πως όλο αυτό το διάστημα υπάρχει ήδη η «ελεύθερη ΕΡΤ» που λειτουργεί από τους εργαζόμενους, με την ΕΡΤ3 στις οθόνες, τα Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα,  το site www.ertopen.com και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ.

Με την ΕΡΤ ξανά στις οθόνες- στη θέση της ΝΕΡΙΤ-  θα μπορέσει να μπορέσει να ξεκινήσει εκ νέου ο πολιτικός διάλογος με ίσους όρους, χωρίς τα φίλτρα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να εξηγήσει τη θέση της και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν την κριτική τους. Ταυτόχρονα, ορισμένοι εκατοντάδες εργαζόμενοι θα βρουν εργασία. Όλα αυτά πρέπει όμως να γίνουν πλέον με μεγάλη ταχύτητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: