10.2.15

Μια ΕΡΤ από το μηδέν…



Με ένα νέο νόμο και από μηδενική βάση θα επανασυσταθεί η ΕΡΤ.
Την εξαγγελία αυτή έκανε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του στη Βουλή, προσθέτοντας πως η ΕΡΤ θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά το ανταποδοτικό τέλος της ΔΕΗ “χωρίς ρεβανσισμούς, χωρίς προχειρότητες και σπατάλες, σκανδαλώδεις συμβάσεις, κάστες προνομίων και προκλητικές αμοιβές».



Ο νόμος αυτός  θα είναι έτοιμος ως το τέλος του μήνα, με στόχο η ΕΡΤ να μπορεί να μεταδώσει σήμα από τις Μαρτίου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Στη νέα ΕΡΤ θα έχουν θέση οι απολυμένοι της ΕΡΤ και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι εργαζόμενοι με ΑΣΕΠ στη ΝΕΡΙΤ.  Την πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου αναμένεται να  κάνει  σήμερα ο υπουργός επικρατείας, Νίκος Παππάς.


Τι περιλαμβάνει όμως η φράση “η ΕΡΤ από μηδενική βάση”; “Δεν θα είναι μια ΕΡΤ που θα ελέγχεται από την κυβέρνηση. έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ απαντώντας σε σχετική ερώτηση απολυμένου δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 .   “Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε, ούτε να συμπεριλάβουμε στο σχεδιασμό μας, τις επιλογές που έξω από κάθε λογική νομιμότητας και συνταγματικής έχει κάνει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά συγκροτώντας αρχικά τη Δημόσια Τηλεόραση και μετά τη ΝΕΡΙΤ”,  είχε δεσμευτεί. Ήταν  σαφής και για το ρόλο των εργαζομένων που έδωσαν τον αγώνα υπέρ της ΕΡΤ : “Σε αυτό το σχεδιασμό τον βασικό πυρήνα των ανθρώπων που αντιστέκονται και επιμένουν στο μετερίζι για την πλουραλιστική ενημέρωση όχι απλά θα τον συνυπολογίσουμε και θα τον εντάξουμε, σε αυτόν τον σχεδιασμό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: