8.1.15

DT: «Μόνος του ο ΟΤΕ σε περίπτωση “grexit”»



Η κινδυνολογία των ημερών για το τι θα σημάνει μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, συμπεριέλαβε και τον ΟΤΕ.  Δημοσίευμα του Bloomberg  επικαλείται αναλύσεις των,  Moody’s Investors Service and Robeco Groep NV, οι οποίες εκτιμούν πως το περίφημο “grexit” θα είχε σημαντική επίπτωση στη χρηματοδότηση του ΟΤΕ. Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται, ενώ ο ΟΤΕ  φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη συνδρομητική τηλεόραση, έχοντας αποκτήσει τα δικαιώματα του Champions League (2015-18) εν αναμονή της κατάθεσης δεσμευτικής πρότασης προς τη Forthnet  για την εξαγορά της  Nova.


Ο Nico Goericke, εκπρόσωπος της Deutsche Telekom, η οποία και ελέγχει το 40% του ΟΤΕ, δήλωσε στο Bloomberg πως  δήλωσε πως η γερμανική εταιρεία δεν έχει καμία υποχρέωση να στηρίξει οικονομικά τον ΟΤΕ, αφού ο τελευταίος είναι ικανός να αναχρηματοδοτηθεί μόνος του. Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το  ευρώ θα  σήμαινε αυτόματα μια σημαντική αύξηση του χρέους του οργανισμού, αναγκάζοντας τη διοίκηση να απαντήσει με νέες εκδόσεις χρέους, υπό το νέο νόμισμα, καθώς διαθέτει ομόλογα και δάνεια, συνολικού ύψους 2,74 δισ. ευρώ.  

Τα έσοδα και τα κέρδη του ΟΤΕ, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό οργανισμό, προκύπτουν από την ελληνική αγορά, σε ένα ποσοστό που πλέον ξεπερνά το 75% και το Bloomberg εκτιμά  πως το γεγονός αυτό θα καθιστούσε δύσκολο για τον ΟΤΕ να εξυπηρετήσει το χρέος του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: