7.1.15

Ο φόβος του ...debate


Απομακρύνεται το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων. Η ΝΔ και προχθές στην Διακομματική Επιτροπή ήταν αρνητική στην πρόταση να διεξαχθούν δύο τηλεοπτικές μάχες: η πρώτη μεταξύ του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και η δεύτερη μεταξύ των επικεφαλής όλων των πολιτικών κομμάτων. Το Ποτάμι πρότεινε να γίνει debate μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του Σταύρου Θεοδωράκη, αν και το κόμμα του βρίσκεται εκτός Βουλής.



Η Διακομματική Επιτροπή για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου συμφώνησε, κατά πλειοψηφία, να ισχύσει η ρύθμιση  των δύο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως για κάθε υποψήφιο μια εμφάνιση σε κάθε κανάλι εθνικής εμβέλειας και δυο εμφανίσεις σε περιφερειακά μέσα, και για κάθε κόμμα η μετάδοση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης και μια συνέντευξη ή κάλυψη μιας εκδήλωσης. Και αυτές οι εκλογές θα γίνουν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αναγνωρίζει το “υβρίδιο”, κατά τον Αλέξη Τρίπρα της ΝΕΡΙΤ. Συνεπώς, οι υποψήφιοι βουλευτές του δεν θα  ανέβουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όμως η κυβερνητική ραδιοτηλεόραση θα είναι υποχρεωμένα να καλύψει την κεντρική πολιτική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Απομένει να αποφασιστεί ο χρόνος που θα διατεθεί στα πολιτικά κόμματα για τη δωρεάν διαφήμιση, η οποία και θα συμψηφιστεί με το τέλος χρήσεως συχνοτήτων.  Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απαγορεύονται οι προσωπικές διαφημίσεις των υποψηφίων, αλλά και οι διαφημίσεις από δήμους, περιφέρειες ή υπουργεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: