31.1.15

Με ανοιχτά όλα τα μέτωπα...


Με σχέδιο σύγκρουσης στο εξωτερικό με τη Γερμανία και με διάθεση για σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό στα ΜΜΕ, και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, κινείται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξουν όλα τα μέτωπα, σε μια πολιτική ισορροπημένων «κρούσεων».


Η στρατηγική για τα ΜΜΕ της συγκυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία τους από μηδενική βάση. Πρώτος στόχος είναι η προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών και στη συνέχεια ο σταδιακός έλεγχος στη λειτουργία των ΜΜΕ, σε οικονομικό και νομικό πεδίο. Γίνεται λόγος για σύγκρουση με τη διαπλοκή, αλλά επειδή τα λόγια αυτά έχουν ακουστεί ξανά από Πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις, αυτός ο δρόμος είναι πιο δύσβατος κι από αυτόν της λιτότητας που επιβάλει η Γερμανία.


Στα κρατικά ΜΜΕ, αναμένεται εντός των επομένων ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πράξη τη δέσμευση του να ανοίξει την ΕΡΤ και να προσλάβει τους απολυμένους εργαζόμενους. Την εξαγγελία αυτή αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές τους δηλώσεις. Σε αυτή την επιλογή, έχει τη συμπαράσταση του δημοσιογραφικού κόσμο, αλλά και τη στήριξη του κόσμου που παρακολουθούσε την ΕΡΤ. Πάντως, οι εργαζόμενοι που έχουν δώσει τον αγώνα εκπομπής της ελεύθερης ΕΡΤ, μετράνε και το κάθε δευτερόλεπτο που περνάει.    Σε δεύτερο στάδιο  αναμένεται από την κυβέρνηση,  ο ανασχεδιασμός του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα του Internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: