11.12.14

Ένα νέο κανάλι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες



Στη δημιουργία ενός Καναλιού για του Ολυμπιακούς Αγώνες προχωράει η Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο τηλεοπτικός σταθμός θα μεταδίδει αρχειακό υλικό από προηγούμενους αγώνες, αλλά και αθλήματα που δεν έχουν τηλεοπτική κάλυψη από τα τηλεοπτικά δίκτυα και θα έχει ως στόχο την προώθηση της Ολυμπιακής Ιδέας.


Το κόστος του θα ανέλθει σε 490 εκατ. ευρώ  θα καλυφθεί με 176 εκατ. ευρώ από τη  ΔΟΕ, με 72 εκατ. ευρώ από τις αθλητικές ομοσπονδίες και εθνικές ολυμπιακές επιτροπές με 38 εκατ. ευρώ από το  Ολυμπιακό κίνημα ενώ τα υπόλοιπα 133 εκατομμύρια  ευρώ θα προέλθουν από τις πωλήσεις των αθλητικών δικαιωμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων.  

Η απόφαση ελήφθη στην  127η Σύνοδο της Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μόντε Κάρλο «Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Το Ολυμπιακό ψηφιακό κανάλι θα έχει ξεχωριστή στρατηγική σημασία, για την προάσπιση και προώθηση της Ολυμπιακής ιδέας, ανεξάρτητα από τα κελεύσματα των εκτός Ολυμπιακής οικογένειας παραγωγών”.



Όπως ανακοινώθηκε,  επικεφαλής του θα είναι ο Γιάννης Έξαρχος, διευθύνων σύμβουλος της  Olympic Broadcasting Services,  ο οποίος  ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή του σήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2014. Στο παρελθόν,  ο Γ. Έξαρχος  διατέλεσε και εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ, επί προεδρίας Πάνου Παναγιώτου. Το νέο τηλεοπτικό κανάλι θα “τρέξει” μέσα από την δραστηριότητα της Olympic Broadcasting Services, εντός του 2015 και θα έχει  έδρα  την Μαδρίτη και θα είναι διαθέσιμο μεταξύ των Ολυμπιάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: