20.12.14

Τρεις εκπομπές για την “καυτή” πολιτική επικαιρότητα



H ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας  κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα και τις τηλεοπτικές εκπομπές. Το κλίμα διαμορφώνεται από τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη, βουλευτή των ΑΝΕΛ, για την προσέγγιση που του έγινε, έναντι υπόσχεσης χρημάτων για να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα.  Στο ΣΚΑΪ, ο Παύλος Τσίμας, στο MEGA ο  Γιάννης Πρετεντέρης και ο Νίκος Χατζηνικολάου στο  Star ανοίγουν το διάλογο στην μικρή οθόνη.



Αύριο, Κυριακή, η εκπομπή «Τελευταία Λέξη» με τον Παύλο Τσίμα, (23:15, ΣΚΑΪ) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ θέτει προς συζήτηση τα δύο μεγάλα ερωτήματα των ημερών: Είναι κίνδυνος ή λύτρωση η διεξαγωγή εκλογών, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου; Είναι πραγματικοί ή υπερβολικοί οι φόβοι ότι οι εκλογές επαναφέρουν κινδύνους έξωσης της Ελλάδας από το ευρώ; Το ρεπορτάζ του Παύλου Τσίμα θα σχολιάσουν στο στούντιο του ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης και η Νάντια Βαλαβάνη.


Τη Δευτέρα, στην “Ανατροπή” (23:55, MEGA) εννέα ανεξάρτητοι βουλευτές ανοίγουν τα χαρτιά τους, στον Γιάννη Πρετεντέρη .Καλεσμένοι της εκπομπής οι ανεξάρτητοι βουλευτές: Χρυσούλα Γιαταγάνα, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Σπύρος Λυκούδης, Παναγιώτης Μελάς, Πάρις Μουτσινάς, Βασίλης Οικονόμου, Θόδωρος Παραστατίδης, Γρηγόρης Ψαριανός. Τη δεκάδα συμπληρώνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα.


Λίγο νωρίτερα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» και στο STAR(23:20, Star) ,  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης.  Οι  κρίσιμες ψηφοφορίες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και τις συζητήσεις για κυβέρνηση εθνικού σκοπού είναι ορισμένα από τα θέματα που θα τεθούν. Οι καλεσμένοι θα απαντήσουν απευθείας στα ερωτήματα των πολιτών, που παρευρίσκονται ζωντανά στο στούντιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: