13.12.14

Καθηλώνουν οι ελεύθερες μεταδόσεις των ματς



Οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις είναι εκείνες που προσελκύουν το υψηλότερο ενδιαφέρον των θεατών στην ελεύθερη τηλεόραση. Ο ετήσιος απολογισμός τηλεθέασης (2013-14) της εταιρείας μετρήσεων Nielsen, δείχνουν πως το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να δίνει μεγάλες τηλεθεάσεις.


“Κερδισμένη” και “τυχερή”  της χρονιάς είναι η ΝΕΡΙΤ, η οποία απέκτησε και κανάλι αθλητικών μεταδόσεων (επαναλήψεων) το ΝΕΡΙΤ Sports μετά την επιτυχία των αγώνων του Μουντιάλ.   Έτσι με εξαίρεση τον τελικό της   Eurovision και τον Β’ Ημιτελικό όλα τα υπόλοιπα προγράμματα είναι οι αγώνες του Μουντιάλ, η παρουσία του Ολυμπιακού στο  Champions League με Μάντσεστερ Γ. , Πάρις Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα και Άντερλεχτ, κι άλλοι σημαντικές αναμετρήσεις της διοργάνωσης.


Το MEGA έχοντας ως πέρυσι τα δικαιώματα της Εθνικής, έχει 4 αγώνες στην πρώτη δεκάδα των προγραμμάτων του με την κορυφαία τηλεθέαση. Πρόκειται για τις δύο αναμετρήσεις με τη Ρουμάνια, τη Λετονία και τη Σλοβακία που χάρισαν υψηλές τηλεθεάσεις. Χωρίς πλέον τους αγώνες της, και το κόστος θα επιχειρήσει να στηριχθεί αποκλειστικά στο ελληνικό πρόγραμμα για να διατηρήσει την απήχησή του.

Αντιθέτως, η επένδυση του ΑΝΤ1 στο  Europa League, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Μόνο δύο αγώνες του ΠΑΟΚ, με τη Μακάμπι Χάιφα και την Μπενφίκα  είναι στο TOP-10, κι αυτό ίσως εξηγεί το γεγονός πως ο σταθμός δεν αντιμετώπισε μα ζέση τη διεκδίκηση της διοργάνωσης, η οποία κατέληξε στον ΟΤΕ TV.


Τέλος και ο ΣΚΑΪ έχει τρία αθλητικά προγράμματα στα δικά του 10 πρώτα. Πρόκειται για τις αθλητικές ειδήσεις της 24 Σεπτεμβρίου 2013, η εκπομπή “Goal» της 15ης Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους και η μετάδοση σε μαγνητοσκόπηση του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας 2013, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: