15.11.14

Το εγχείρημα της Huffington Post στην Ελλάδα



Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post. Στις 20 Νοεμβρίου ξεκινάει η   Huffington Post  Greece με στόχο να αλλάξει τον τρόπο ενημέρωσης στο ελληνικό Internet, έχοντας ως στόχο να καινοτομήσει και να κερδίσει την πρώτη θέση σε διαδικτυακή απήχηση.  


Το ελληνικό portal της Huffington Post  είναι αποτέλεσμα της μετοχικής συνεργασίας της Μαριάννας Λάτση, του Πέτρου Παππά, της Ευγενίας Χανδρή και του Δημήτρη Μάρη, με στρατηγικό συνεργάτη  τον όμιλο ψηφιακής ενημέρωσης, 24MEDIA. Καθήκοντα editorial director  στην  Huffington Post Greece έχει η Σοφία Παπαϊωάννου, διευθυντή σύνταξης, ο Νίκος Άγουρος και συμβούλου έκδοσης, ο  Παύλος Τσίμας. Η επιτελική αυτή ομάδα, δίνοντας έμφαση στη δημοσιογραφική έρευνα, θα πλαισιώνεται από μια αρχικά 20μελή δημοσιογραφική ομάδα που θα παράγει ειδησεογραφικό περιεχόμενο σε ποικίλες μορφές (ρεπορτάζ, βίντεο, ακουστικά αρχεία, κείμενα γνώμης, blogs κ.α.),

Η Huffington Post αποτελεί μια ψηφιακή πλατφόρμα όπου συνυπάρχουν και αρθρογραφούν γνωστοί και άγνωστοι στο ευρύ κοινό άνθρωποι, αρκεί να έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν, πλαισιωμένοι από μια βραβευμένη με Πούλιτζερ ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα με συνεργάτες παγκοσμίως. Σύμφωνα με το σχεδιασμοί  Huffington Post Greece θα παράγει πρωτογενές ειδησεογραφικό περιεχόμενο, θα αναδεικνύει τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες που μπορεί να βρει κάποιος στο διαδίκτυο και θα συνδέει τους αναγνώστες με εξαιρετικές πηγές πληροφόρησης από όλο τον κόσμο.


«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το καινοτόμο μοντέλο της Huffington Post θα πετύχει και στην Ελλάδα και ανυπομονούμε για την έναρξη λειτουργίας της σε λίγες ημέρες», δήλωσε ο πρόεδρος της 24Media, μέτοχος της νέας εταιρείας, Δ. Μάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: