28.10.14

Εσωτερική αλλαγή …εταιρείας για τη Nova!



Η κινητικότητα γύρω από τη συνδρομητική τηλεόραση συνεχίζεται.  H  Nova «αλλάζει χέρια» με μια εσωτερική συγχώνευση στη Forthnet. Οι γενικές συνελεύσεις των  Multichoice Hellas(MCH) και  Forthnet Media Holdings (FMH) ενέκριναν την απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.


Στις 17 Οκτωβρίου  υπεγράφη  από τους νομίμους εκπροσώπους των εταιρειών ενώπιον συμβολαιογράφου η σύμβασης συγχώνευσης έτσι ώστε να προβούν σε όλες τις περαιτέρω νόμιμες διαδικασίες για την ολοκλήρωση της διαδικασία. Η Multichoice ήταν η πρώτη αδειούχος εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και όλα τα δικαιώματα μαζί με τις υποχρεώσεις της θα περάσουν στη Forthnet Media Holdinds.  Μετά την  αποτίμησης της αξίας τους των δύο εταιρειών, η αξία ανταλλαγή των μετοχών είναι η εξής: Μια υφιστάμενη μετοχή της FMH αντιστοιχεί προς 0,9897 υφιστάμενες μετοχές της FMH και μια υφιστάμενη μετοχή της MCH προς 0,8005 υφιστάμενες μετοχές της FMH.



Η FMH λοιπόν αποκτά ξεχωριστή σημασία στη μεγάλη αναμέτρηση στη συνδρομητική τηλεόραση, καθώς σε εκείνη περνάνε όλα τα δικαιώματα της Nova, την οποία διεκδικούν άμεσα ο ΟΤE και έμμεσα η  Vodafone και η WIND, έχοντας και οι δύο πλευρές καταθέσει μη δεσμευτικές προτάσεις. Όποιος θέλει να αποκτήσει το μπουκέτο συνδρομητικών υπηρεσιών της Nova θα πρέπει να αγοράσει τη  FMH, τη διάδοχο εταιρεία της MCH. Η τελευταία είναι αδειούχος εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, από το ΕΣΡ και έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρηση για την παροχή υπηρεσιών με το ελληνικό δημόσιο διάρκειας 15 ετών, ως το 2029.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: