17.10.14

Πάει για το Euro 2016 η ΝΕΡΙΤ


 Ενδιαφέρον για την απόκτηση των δικαιωμάτων της τελικής φάσης του Euro 2016 θα  εκδηλώσει η ΝΕΡΙΤ.  Σύμφωνα με πληροφορίες το προς αντικατάσταση   ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, εξουσιοδότησε τον προσωρινό πρόεδρος-διευθύνοντα σύμβουλο, Πέτρο Μάη να καταθέσει προσφορά στην  EBU, η οποία και θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση Ο διαγωνισμός  θα διενεργηθεί από τη CAA Eleven για λογαριασμό της UEFA στις 24 Οκτωβρίου και αναζητεί έσοδα κυρίως από τη συνδρομητική τηλεόραση.



Είναι μια ακόμη σαφής ένδειξη πως η κυβερνητική ΝΕΡΙΤ, αν και λειτουργεί με καθεστώς προσωρινής διοίκησης, θέλει να επενδύσει στο αθλητικό πεδίο. Το πρώτο βήμα έγινε μετά τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης του Μουντιάλ, με την απόκτηση των προκριματικών αγώνων της Εθνικής Ποδοσφαίρου για το Euro 2016.

Το μεγάλο στοίχημα της είναι η υποψηφιότητα για τον αγώνα της Τετάρτης του Champions League  της επόμενης 3ετίας, 2015-2018 στο διαγωνισμό της ΤEAM έχοντας απέναντί της , τον ΑΝΤ1, ο οποίος επίσης διεκδικεί το δεύτερο ρόλο δίπλα στον OTE TV. Η ΝΕΡΙΤ, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, εξακολουθεί και αυτή τη χρονιά να έχει τα δικαιώματα του Champions League, που είχε αποκτήσει η ΕΡΤ έναντι ποσού 32,4 εκατ. ευρώ . Στην κληρονομιά” της ΕΡΤ περιλαμβάνεται και η Euroleague, έχοντας μεταξύ άλλων και αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: