9.10.14

ΣΥΡΙΖΑ: Πως και με ποιους θα λειτουργεί η νέα ΕΡΤ



Το κλείσιμο της ΝΕΡΙΤ και την άμεση  λειτουργία της ΕΡΤ με το σύνολο των προγραμμάτων και του προσωπικού της και την αποκατάσταση του brand name,  προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κείμενο που δημοσιοποίησε χθες για τη δημόσια τηλεόραση Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος θα προέλθει από το ανταποδοτικό τέλος το οποίο θα εισπράττει χωρίς περικοπές η εταιρεία. Το σχέδιο προβλέπει και τη λειτουργία εποπτικού συμβουλίου το οποίο θα διορίζεται από τον ...αρμόδιο υπουργό, και τη συμμετοχή των εργαζομένων που υπέγραψαν στο μόρφωμα της ΔΤ.


Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ προβλέπει τα εξής:
-Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Α.Ε. που υπηρετούσαν την 11/06/2013 με οποιοδήποτε είδος σύμβασης ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εξαιρουμένου του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, των Ειδικών Συμβούλων, των Γενικών Διευθυντών που δεν ήταν υπάλληλοι της ΕΡΤ και των εργαζομένων που έχουν ζητήσει εν τω μεταξύ να συνταξιοδοτηθούν.
-Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί στη ΝΕΡΙΤ με σύμβαση αορίστου χρόνου αποκλειστικά μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ διατηρούν τη θέση τους.
- Όλοι οι εργαζόμενοι που υπηρετούσαν στην ΕΡΤ Α.Ε. ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στις 31/12/2012 και η σύμβασή τους είχε λήξει έως τις 11/06/2013, επανέρχονται με το ίδιο είδος σύμβασης.

-Όλοι οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν με σύμβαση αορίστου χρόνου εισπράττουν τους μισθούς υπερημερίας από τις 11/06/2013 έως την επιστροφή τους και επιστρέφουν (με συμψηφισμό) τα ποσά που τους έχουν καταβληθεί για αποζημίωση και για επίδομα ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: