31.10.14

Σε ...χειροκίνητη λειτουργία το ΕΣΡ



Η προεκλογική περίοδος έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει ανεπίσημα και τα κόμματα λαμβάνουν θέσεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η εντεταλμένη από το Σύνταγμα Ραδιοτηλεοπτική Αρχή δεν είναι όμως σε θέση να καταγράψει αν υφίσταται ή όχι η περίφημη πολιτική πολυφωνία.


Πέντε μήνες μετά το χτύπημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, επί της οδού Αμερικής, το ΕΣΡ  που βρίσκεται στην ίδια γειτονιά λειτουργεί ...χειροκίνητα. Τα ηλεκτρονικά συστήματα του Συμβουλίου δεν έχουν επανέλεθει με αποτέλεσμα  το ήδη προβληματικό σύστημα ελέγχου πολυφωνίας «ΠΑΝΟΠΤΗΣ» να μην λειτουργεί. Ο έλεγχος από τους υπαλλήλους γίνεται με τον παλαιό τρόπο της καταγραφής των δελτίων σε  DVD  και όχι με αυτόματη αναζήτηση. Ούτε όμως το πρωτόκολο του Συμβουλίου λειτουργεί ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να καταγράφουν με το χέρι τα εισερχόμενα έγγραφά στη δημόσια υπηρεσία. Το ΕΣΡ απουσιάζει κι από το Internet, διότι μετά το χτύπημα δεν λειτουργεί ούτε το  site, το οποίο μεταξύ άλλων έχει την υποχρεώση να αναφέρεται και στις μετοχικές συνθήκες των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων, ώστε να τηρείται ο κανόνας της διαφάνειας. Οι μόνες που δημοσιεύονται είναι οι αποφάσεις στη Διαύγεια, διότι σε διαφορετική περίπτωση,  όπως ορίζει ο Νόμος, δεν μπορούν να τεθούν σε ισχύ.


Οι διαδικασίες αποκατάστασης των βλαβών μετά το χτύπημα είναι ιδιαιτέρως αργές. Τα μέλη του ΕΣΡ παρά τη ζημιά που έχει υποστεί στις υποδομές το συμβούλιο τελικά επέλλεξαν τη ...χειροκίνητη υπολειτουργία, με προφανείς συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: