24.9.14

Η ΤΕΑΜ και η CAA Eleven θέλουν τη συνδρομητική TV

Στροφή στη συνδρομητική τηλεόραση κάνει σταδιακά η βιομηχανία του αθλητισμού. Σταδιακά το σύνολο των αθλητικών γεγονότων «κλειδώνεται» προς όφελος των ομάδων και των συνδρομητικών δικτύων με αποτέλεσμα οπ ο αυξημένος λογαριασμός να έρχεται στον καταναλωτή.


Στην Ελλάδα το «πείραμα» είναι σε εξέλιξη και συνδέεται με  το λουκέτο στην ΕΡΤ, που επιβλήθηκε από τη συγκυβέρνηση. Η πρώτη μετακίνηση αθλητικών γεγονότων,  του Eurobasket και του Mundobasket  έγινε το Καλοκαίρι του 2013, όταν μετά τα θλιβερά γεγονότα στο Ραδιομέγαρο οι δύο διοργανώσεις «κατοχυρώθηκαν» σε ΟΤΕ και ΑΝΤ1. Ακολουθεί η υπόθεση Champions League . H ΝΔ ως αντιπολίτευση κατήγγειλε τη συμφωνία ΕΡΤ-TEAM και στη συνέχεια την  εφάρμοσε ως κυβέρνηση και στη ΔΤ πέρυσι και στη ΝΕΡΙΤ φέτος. Καθώς όμως η ΝΕΡΙΤ έχει πλέον λιγότερα χρήματα προς διάθεση, αφού μέρος του ανταποδοτικού τέλους πηγαίνει στη μαύρη τρύπα του χρέους, στο νέο γύρο του Champions League της περιόδου 2015-18, η εταιρεία διεκδικεί μικρότερο αριθμό αγώνων. Αντιθέτως, η TEAM, φαίνεται να προτείνει ένα ακόμη σενάριο μεταφοράς περισσότερων  αγώνων στη συνδρομητική τηλεόραση. 


Και έρχεται το τρίτο «ανησυχητικό» δείγμα με την προκήρυξη της τελικής φάσης του  Euro 2016. Η  CAA Eleven εκπροσωπώντας  τη  FIFA, έρχεται να προτείνει  για την Ελλάδα, τη μετάδοση των αγώνων από συνδρομητικό δίκτυο, με εξαίρεση την Εθνική, εφόσον προκριθεί, και φυσικά τον Τελικό της διοργάνωσης. Κάτι αλλάζει, λοιπόν….   

Δεν υπάρχουν σχόλια: