4.9.14

Ελεύθερος σε όλους τους θεατές ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος


Ο χάρτης των ...τελικών που θα πρέπει να μεταδίδονται ελεύθερα είναι πραγματικότητα. Με καθυστέρηση περίπου 14 ετών, και μετά από το «κλείδωμα» του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας από τον ΟΤΕ TV, η ελληνική πολιτεία συνέταξε τη λίστα «ελεύθερης τηλεοπτικής μετάδοσης σημαντικών αθλητικών γεγονότων» για την περίοδο 2014-15,  στην οποία καταγράφονται  18 διοργανώσεις μεταξύ των οποίων και ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος.


Την απόφαση η οποία  δημοσιεύτηκε την 1η Σεπτεμβρίου στο ΦΕΚ και υπογράφουν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και η υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σοφία Βούλτεψη. Πρόκειται για την εφαρμογή με πολύ μεγάλη χρονική καθυστέρησης των σχετικών  Κοινοτικών Οδηγιών  ( η τελευταία ήταν η 2010/13, ΠΔ 109/2010) για τα αθλητικά γεγονότα μείζονος σημασίας που πρέπει να μεταδίδονται ελεύθερα στο τηλεοπτικό κοινό ασχέτως αν τα δικαιώματα αυτά ανήκουν σε συνδρομητικά δίκτυα. Πρακτικά, μετά τη δημοσίευση της απόφαση στο ΦΕΚ, ο ΟΤΕ δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να «κλειδώσει» ξανά τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αν και έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα του τουρνουά και πρέπει ο αγώνας να μεταδοθεί ελεύθερα


 Συνολικά η απόφαση αφορά 18 αθλητικές διοργανώσεις με πρώτη στη λίστα κατάταξης να είναι αυτή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Στον κατάλογο μεταξύ άλλων, είναι ο τελικός του Champions League, ο τελικός του Europa League, ο τελικός του Κυπέλλου στο μπάσκετ, τα Final 4 ανδρών και γυναικών στο μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ, κ.α..  

Δεν υπάρχουν σχόλια: