10.9.14

“Άρχισαν τα όργανα” στη ΝΕΡΙΤ




Νέες σοβαρές εξελίξεις στο πεδίο της  κυβερνητικής τηλεόρασης. Η “ανεξάρτητη” ΝΕΡΙΤ η οποία διαδέχθηκε την ΕΡΤ βρίσκεται στο επίκεντρο εξαιτίας του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών Παναγιώτα Φακού διέταξε νέα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση. Την έρευνα θα αναλάβουν οι εισαγγελείς Χαράλαμπος Λακαφώσης και Αριστείδης Κορέας.



Προηγήθηκαν οι δύο διαδοχικές ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή από το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη, και τα δημοσιεύματα για το “παράθυρο” του 20% .   Ο διαγωνισμός προέβλεπε την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων, (20% των προκηρυχθέντων θέσεων με “τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα” για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών της ΝΕΡΙΤ, δίνοντας το περιθώριο στις διοικήσεις να επιλέξουν πρόσωπα που απέτυχαν στον διαγωνισμό της “αδιάβλητης” ΝΕΡΙΤ.

Την ίδια ώρα αναζητούνται τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη διοίκηση κατά την προεκλογική περίοδο που θα ακολουθήσει, καθώς είναι σε εξέλιξη  ο διαγωνισμός για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου- διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ και ακόμη τεσσάρων μελών του ΔΣ. Ως την Παρασκευή οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους  και αναμένεται ο σημερινός πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος, καθηγητής Αντώνης Μακρυδημήτρης να διεκδικήσει τη θέση. Αντιθέτως, ο Ροδόλφος Μορώνης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, μάλλον δεν θα συνεχίσει στη ΝΕΡΙΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: