3.9.14

Εφάρμοσαν τη σύμβαση με την ΤΕΑΜ που κατήγγειλαν!



Πριν από 3 χρόνια οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου και  ΟΤΕ TV κατηγορούσαν την ΕΡΤ πως είχε υποβάλει υψηλότερη προσφορά στην ΤΕΑΜ από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά δίκτυα. Η πρόταση της ΕΡΤ την οποία αποδέχθηκε η TEAM, για την περίοδο 2012-15 ήταν ύψους 10,2 εκατ. ευρώ , ανά έτος κατά 20% φθηνότερη της περιόδου του Χρήστου Παναγόπουλου στην ΕΡΤ.


 Μετά τις κατηγορίες ασκήθηκε δίωξη, η υπόθεση ελέγχθηκε από δύο εισαγγελείς και τελικά για τα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ, Στέλιο Στεφάνου, πρόεδρο και Λάμπη Ταγματάρχη, διευθύνοντα σύμβουλο, εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα καθώς δεν διαπιστώθηκε ζημία του ελληνικού δημοσίου. Μάλιστα, τη σύμβαση της ΕΡΤ με την  TEAM  για τα δικαιώματα του Champions League εφάρμοσε ο καταγγέλων βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου. ως υπουργός επικρατείας και υπεύθυνος για την εταιρεία την οποία στη συνέχεια έκλεισε. Την ίδια σύμβαση εκτέλεσε και το υπουργείο Οικονομικών για λογαριασμό της ΔΤ και σήμερα για την τρέχουσα χρονιά η ΝΕΡΙΤ.  


Αναπόφευκτα η υπόθεση αποκτά πλέον άλλη αξία με την επίσκεψη της TEAM στην Ελλάδα για να διαπραγματευτεί τα δικαιώματα της επόμενης περιόδου 2015-18. Ποιο θα είναι το κριτήριο για την απόκτηση των δικαιωμάτων στη διαδικασία της κλειστής προσφοράς. Η υψηλότερη πρόταση των ενδιαφερομένων  όπως συνήθως συμβαίνει ή το «αξίωμα» των ιδιωτικών σταθμών πως οι πρόσφορες της κρατικής τηλεόρασης, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση της ΝΕΡΙΤ δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις δικές τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: