17.9.14

Έμεινε εκτός Ευρώπης η ΝΕΡΙΤ


Εκτός Eurovision και  EBU η ΝΕΡΙΤ! Με έμμεσο τρόπο η ΝΕΡΙΤ, η οποία διοικείται από τον Πέτρο Μάη, πρώην  ανώτατο διοικητικό υπάλληλο και συνταξιούχο της ΕΡΤ ΑΕ παραδέχεται πως δεν ικανοποιεί τα κριτήρια της    ΕΒΘ για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Eurovision. Πρόκειται για να έναν... πανωλεθρίαμβο της ΝΕΡΙΤ, η οποία δεν θεωρείται από την  EBU ως πλήρες μέλος της ανεξάρτητο από την  κυβέρνηση για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.


Η EBU από την άλλη πλευρά έχει μπερδέψει τους πάντες. Στήριξη την εκπομπή των απολυμένων της  ΕΡΤ μετά το κυβερνητικό λουκέτο, απέσυρε την υποστήριξή της όταν ξεκίνησε να λειτουργεί η ΔΤ από το ...υπουργείο Οικονομικών(!) και έλαβε τα χρήματα για τις υπηρεσίες που παρείχε και στήριξε τη ΝΕΡΙΤ στην έναρξή της. Μετά την αλλαγή σε νομοσχέδιο του Αυγούστου, όπου καθιερώθηκε ο διορισμός του Εποπτικού Συμβουλίου από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, η  EBU  απέσυρε την εμπιστοσύνης της.


Η ΝΕΡΙΤ σε ανακοίνωση της , παραδέχεται πως “βάσει των κανονισμών της EBU, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εξέταση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2015, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο ενδιαφερόμενος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός να αποτελεί πλήρες μέλος της Ένωσης” . Υπενθυμίζει πως έχει καταθέσει πρόταση για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU, η οποία θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης και πως η  EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Δεν υπάρχουν σχόλια: