13.9.14

Τρίτος πρόεδρος σε 5 μήνες στη ΝΕΡΙΤ




Σε εσωτερική λύση από την ...ΕΡΤ κατέληξε το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ για τη θέση του προέδρου. Εν μέσω των αποκαλύψεων για την άρνηση της μετάδοσης της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα  από τη ΝΕΡΙΤ, με απευθείας παρέμβαση της συγκυβέρνησης, νέος πρόεδρος ορίστηκε «προσωρινά» ο Πέτρος Μάης, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Αντώνη Μακρυδημήτρης.


Ο καθηγητής , πρώην πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, δεσμεύτηκε πως θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό φορέα και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και η συνέντευξη  Τύπου από τη ΔΕΘ. Προσέκρουσε όμως στην άρνηση των στελεχών της ΝΕΡΙΤ, που μεταφέρουν και εκφράζουν την άποψη του Μεγάρου Μαξίμου στην ΝΕΡΙΤ με συνέπεια να αποχωρήσει από την εταιρεία, τόσο ο Αντώνης Μακρυδημήτρης, όσο και ο Ροδόλφος Μορώνης, ο οποίος είχε θέση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. H κυβερνητική εκπρόσωπος ισχυρίστηκε πως “στο παρασκήνιο, , ο ΣΥΡΙΖΑ συναλλασσόταν για να εξασφαλίζει τόσο την πλήρη και δωρεάν κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσο και προνομιακή μεταχείριση και διπλάσια προβολή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα” . Από την πλευρά της η ΠΟΕΣΥ επανέλαβε πως “το αίτημα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ είναι πιο άμεσο από ποτέ”.



Το νέο πρόσωπο, το τρίτο μέσα σε 5 μήνες που αναλάβει το κυβερνητικό μόρφωμα είναι ο Πέτρος Μάης, πρώην ανώτατος οικονομικός διευθυντής της ΕΡΤ, από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε για να επιστρέψει το 2012. Με την επιλογή του φέρεται να διαφωνεί η υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σοφία Βούλτεψη, αλλά υπερίσχυσε η άποψη του προσώπου που βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: