31.7.14

«Συλλέκτες δικαιωμάτων» Nova και ΟΤΕ TV

 Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται η Nova και  ο  ΟΤΕ TV για την απόκτηση αθλητικών δικαιωμάτων. Οι μάχες είναι πολύ δυνατές μεταξύ των δύο δικτύων και το επόμενο ραντεβού είναι το Σεπτέμβριο για τα δικαιώματα του  Champions League. Ας δούμε τι έχει «συλλέξει» η κάθε πλευρά ως σήμερα.


Το ισχυρότερο «χαρτί» της Forthnet είναι η συμφωνία κεντρικής διαχείρισης με τη SuperLeague. Μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2016-17 η Forthnet έχει τα δικαιώματα  της SuperLeague για την  τηλεόραση, internet, δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και ραδιόφωνο, σε μια  γεωγραφική περιοχή που καλύπτει την Ελλάδα, Κύπρο και την Αλβανία. Η δεύτερη συμφωνία είναι για  τα δικαιώματα ζωντανής μετάδοσης 128 αγώνων του UEFA Champions League και του Europa  League, μαζί με  τα στιγμιότυπα από όλους τους αγώνες της ημέρας. Εκτός αυτών η Forthnet έχει τα δικαιώματα της  Euroleague(ως τη σεζόν 2015-16), του Wimbledon, των 12  από τις 14 ομάδες της Basket league και των αγώνων του πρωταθλήματος Βόλει.


 Ο ΟΤΕ από την άλλη πλευρά διαθέτει τα δικαιώματα της Football League, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ΑΕΚ, του Κυπέλλου Ελλάδος για ακόμη δύο χρόνια και όλα τα  μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το  ισπανικό, το αγγλικό , το Ιταλικό και τις δύο κατηγορίες του γερμανικού πρωταθλήματος. Ξεχωρίζει επίσης η συμφωνία της για τα δικαιώματα των προκριματικών της  Εθνικής Ποδοσφαίρου, των διοργανώσεων του Eurobasket και του Mundobasket και των αγώνων του ΝΒΑ.

3 σχόλια:

Dimitris είπε...

Πιστέυω ότι για τους Έλληνες καταναλωτές το πιο ικανοποιητικό πακέτο το έχει η Nova. Ελληνικό πρωτάθλημα, Ch. league με σίγουρη συμμετοχή του Ολυμπιακού και Euroleague. Συνήθως αυτά βλέπουν οι Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

NAI, KALA. NA BLEPEIS PLATANIA KAI LIBADEIA KI ΟΧΙ ΡΕΑΛ, ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ, ΜΠΑΓΕΡΝ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

βλεπε πλατανια και λεβαδειακο κι οχι μπαγερν, γιουναιτεντ, ρεαλ κλπ. καληνυχτα.