5.7.14

Ο ρόλος της Forthnet Media Holdings στην εξέλιξη της συνδρομητικής TV


ΟΤΕ, Vodafone και WIND περιστρέφονται γύρω από τη Nova και τη Forthnet, αναζητώντας τους πελάτες της συνδρομητικής τηλεόρασης και της σταθερής τηλεφωνίας. Το ζητούμενο είναι ποιες θα είναι η κεντρική απόφαση της διοίκησης της Forthnet, που θα προκύψει μέσα και από τη θέση που θα λάβει η σαουδαραβική εταιρεία Emirates International Telecommunications.


Πως όμως  είναι διαμορφωμένος ο όμιλος της  Forthnet που περιέχει την «πολύφερνη νύφη» της Nova; Μετά την εξαγορά της NetMed NV το 2008 από τη  Forthnet συστάθηκε μια νέα εταιρεία, η  Forthnet Media Holding (FMH). Κάτω από την  FMH πέρασαν όλες οι δραστηριότητες του πρώην ομίλου NetMed. Πρόκειται για την  NetMed NV , εταιρεία συμμετοχών στην Ολλανδία, η αδειούχος εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης  Multichoice  Hellas,  οι υπό εκκαθάριση εταιρείες Multichoice Holdings Limited, Multichoice Public Company Limited,  Dikomo Investments, Tiledrasi SA και η Intervision Services με έδρα την Ολλανδία. Ο όμιλος αυτός είναι υπό μετασχηματισμό, καθώς όπως ανακοίνωσε η  Forthnet, η  FMH πρόκειται να απορροφήσει τη Multichoice.

Η FMH είναι η νέα αδειούχος εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία έχει τα περισσότερα δικαιώματα αθλητικών γεγονότων, όπως το  Champions League, το  Europa League, και η  Euroleague, αλλά και τις συμβάσεις με τα μεγάλα στούντιο των ΗΠΑ. Είναι, επί της ουσίας, ο κεντρικός φορέας λειτουργίας  του περιεχόμενο της Nova, και μετά την απορρόφηση της Multichoice θα αναλάβει και το σκέλος της διαχείρισης των συνδρομητών και της διανομής των αποκωδικοποιητών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: