19.7.14

Αναζητούν νέα ενημερωτική “συνταγή”


Την επόμενη μέρα της τηλεοπτικής ενημέρωσης αναζητάει το MEGA. Το ΔΣ της περασμένης Πέμπτης δεν έδωσε την απάντηση, και το επόμενο διάστημα  αναμένεται να ληφθούν οι κεντρικές αποφάσεις. Η παραίτηση της Όλγας Τρέμη από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων έγινε αποδεκτή και συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την απώλεια της πρώτης θέσης στην τηλεθέαση, μετά από 7 χρόνια κυριαρχίας στην ενημέρωση.

Το μοντέλο των ειδήσεων μάλλον άλλαξε. Τα δελτία ειδήσεων επιστρέφουν σταδιακά στη λιτότητα με λιγότερο σχολιασμό και έμφαση στην ειδησεογραφία και την προσωπικότητα των δημοσιογράφων παρουσιαστών. Τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί ο  Alpha, ο ΑΝΤ1 και το Star, απαλλάχθηκαν από τις φωνές και τη σύγχυση που προκαλούν οι σχολιαστές.

Ο ΑΝΤ1 κατέκτησε την πρώτη θέση στηριζόμενος στο τηλεοπτικό του πρόγραμμα, ενώ το Star με το Νίκο Χατζηνικολάου σε ρόλο κεντρικού σχολιαστή, και τη Μαρά Ζαχαρέα στην παρουσίαση κέρδισε σημαντικό μερίδιο του κοινού. Ο  Alpha παράλληλα εδώ και καιρό με τον Αντώνη Σρόιτερ στην παρουσίαση και το Δήμο Βερύκιο στο σχολιασμό, έχτισε ένα δελτίο ειδήσεων πιο φιλικό στο θεατή. Το δελτίο ειδήσεων του MEGA πάλι επέμεινε στο μοντέλο της απόλυτης υποστήριξης του Μνημονίου και της ιδεολογικής καθοδήγησης των θεατών από την ομάδα των σχολιαστών. Αν το 2005, η ομάδα των δημοσιογράφων που σχολιάζουν προκαλούσε το ενδιαφέρον του κοινού σε εποχές ευημερίας, το 2014, επί περιόδου Μνημονίου, προκαλεί ακόμη και αγανάκτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: