24.7.14

Στον ΑΝΤ1 το τηλεοπτικό “πρωτάθλημα” 2013-14



Η τέταρτη χρονιά Μνημονίου στην τηλεόραση ανήκει στον ΑΝΤ1. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχοντας ξεκινήσει το σχέδιο λιτότητας από το …2008 κατάφερε, έχοντας πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα να “κατακτήσει” το τηλεοπτικό “πρωτάθλημα” της περίοδο 2013-14, κερδίζοντας σχεδόν σε όλες τις ζώνες με μόνη εξαίρεση το prime time, το οποίο «κράτησε» το MEGA.


Με ποσοστό θεαματικότητας 19,1%, στο σύνολο του κοινού ο ΑΝΤ1 τερμάτισε στην πρώτη θέση σημειώνοντας άνοδο σχεδόν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και αφήνοντας δεύτερο το MEGA με ποσοστό 18,1%, το οποίο αντιμετωπίζει σημαντικό οικονομικό πρόβλημα το οποίο δεν του επιτρέπει να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στο ελληνικό πρόγραμμα. Έκπληξη της χρονιάς συνιστά ο  Alphα ο οποίος σημείωσε σημαντική αύξηση κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας το 16,2% της τηλεθέασης. Μεγαλύτερη είναι η διαφορά στις ηλικίες 15-44 τις οποίες επιλέγουν οι διαφημιστές. Ο ΑΝΤ1 είναι και πάλι πρώτος με 20,1%, έναντι 17,6% του  MEGA,  το οποίο υποχώρησε στη δεύτερη θέση και 16% του δυναμικού  Alpha.


Συνεχίζοντας να λειτουργεί στο πνεύμα των περικοπών ο ΑΝΤ1 φέτος θα επιχειρήσει να ρίξει συνολικά 5 ελληνικές σειρές που θα διεκδικήσουν μερίδιο από το prime time, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού, Γιάννης Λάτσιος. Προς αυτή την κατεύθυνση όμως αναμένεται να κινηθούν και οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί  που βλέπουν πως οι ελληνικές σειρές, εφόσον είναι καλά γυρισμένες, μπορούν  να προσελκύσουν το κοινό που πλέον, λόγω της φτωχοποίησης βλέπει με τις ώρες τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: