3.6.14

Πτωχεύοντας τη Χ.Κ.Τεγόπουλος



Νέα τροπή στην υπόθεση της “Ελευθεροτυπίας”. Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή  της εταιρείας «Eworx υπηρεσίες ηλεκτρονικού επιχειρείν” και έθεσε σε καθεστώς πτώχευσης την Χ.Κ.Τεγόπουλος. Η “Eworx “ είχε  αναλάβει τη δημιουργία του site www.enet.gr της «Ελευθεροτυπίας» και κατέθεσε την αίτηση πτώχευσης σε βάρος της Χ. Κ. Τεγόπουλος για ένα ποσό της τάξης των 47.000 ευρώ.


Το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι ο ορισμός του σύνδικου από το δικαστήριο, ο οποίος έχει την υποχρέωση να συνομιλήσει με τους πιστωτές και τους εργαζόμενους για να προχωρήσει στο είδος της εκκαθάρισης. Ταυτόχρονα, σταματάνε οι διαδικασίες των  πλειστηριασμών που είχαν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις. Η «Ελευθεροτυπία» και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» εδώ και ένα χρόνο κυκλοφορούσε από την «Τρίτη Όψη» του Χάρη Οικονομόπουλου, στην οποία είχαν παραχωρηθεί τα σήματα από την Χ.Κ.Τεγόπουλος.  Ο Χάρης Οικονομόπουλος είχε προτείνει ένα σχέδιο εξυγίανσης με την επανακυκλοφορία των δύο εφημερίδων το οποίο είχε ως στόχο την πληρωμή «ενοικίου» στη Χ. Κ. Τεγόπουλος για την  αποπληρωμή οφειλών της εταιρείας και την καταβολή των υποχρεώσεων στους εργαζόμενους. Όμως η χαμηλή κυκλοφορία της εφημερίδας, σε συνδυασμό με την παρουσία της «Εφημερίδας των Συντακτών» δεν έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα.


Αίτηση πτώχευσης κατά της Χ.Κ.Τεγόπουλος είχε κατάθεσε και η Alpha Bank προβάλλοντας απαιτήσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, έναντι δανείων που είχε λάβει η εταιρεία, ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση των σημάτων της «Ελευθεροτυπίας» έναντι μέχρι του ποσού των 3,9 εκατ. ευρώ και της «Κυριακάτικης» έως ποσού 2,1 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: