15.6.14

Απρόκλητες επιθέσεις από ΜΑΤ και σεκιουριτάδες!



Πληθαίνουν τα κρούσματα βίας στην Ελλάδα και εναντίον των ανθρώπων που καταγράφουν την κοινωνική ένταση. Οι φωτορεπόρτερ είναι πλέον διακηρυγμένοι στόχοι για τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ενώ ένας δημοσιογράφος ο Μανώλης Κυπραίος έχει χάσει ήδη την ακοή από βόμβα κρότου λάμψης. Και χθες έξω το Ραδιομέγαρο, ένας υπάλληλος εταιρείας security που εργαζόταν για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ, τραυμάτισε με μεγάλο κοπίδι, το γενικό γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ, Γαβριήλ Κασσιμάτη!



 Το μεσημέρι στην Αγία Παρασκευή, ένας υπάλληλος security πήρε εντολή να κατεβάσει μια μαύρη σημαία πένθους στη μνήμη του αλληλέγγυου Αχιλλέα Παναγούλη, οποίος σκοτώθηκε πέρυσι έξω από το Ραδιομέγαρο, από διερχόμενο όχημα. Οι άνθρωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ ζήτησαν από τον σεκιουριτά να μην κατεβάσει τη μαύρη σημαία, όπως είχε εντολή από τη διοίκηση της ΕΡΤ και εκείνος αντέδρασε τραυματίζοντας στην παλάμη το Γραβριήλ Κασσιμάτη, στην παλάμη.

Παράλληλα, μια μέρα μετά από την επίθεση εναντίον των καθαριστριών και των φωτογράφων, η Ένωση  Φωτορεπόρτερ Ελλάδας θέτει το ερώτημα  για το “τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ανακοπεί η έξαρση της αστυνομικής βίας των τελευταίων μηνών”. Έξω από το υπουργείο οικονομικών τα ΜΑΤ χτύπησαν τον πρόεδρο της ΕΦΕ, Μάριο Λωλό και τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη. Και οι δύο στο παρελθόν έχουν υπάρξει θύματα της βίας των ΜΑΤ, όπως και οι φωτορεπόρτερ Γουίλιαμ Φέιθφουλ και Γιώργος Νικολαΐδης  οποίος μάλιστα δεν έχει ακόμη ανακτήσει την υγεία του από τα χημικά που του έριξε αστυνομικός στο πρόσωπο. Η ΕΦΕ ζητάει συνάντηση με τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ, Βασίλη Κικίλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: