17.6.14

Μουντιάλ στο κινητό με ταχύτητες 4G


 Συνεχίζει να ανεβάσει ταχύτητες η  Vodafone  στην Ευρώπη.  Ενώ στην Ελλάδα συμφώνησε για να αυξήσει το μερίδιο της στο 19,75% στη Forthnet συμπράττοντας  με τη WIND στην Ολλανδία, ξεκίνησε στο Μουντιάλ τη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος, μέσα από την  υπηρεσία 4G που επιτρέπει υψηλότερες ταχύτητες και περισσότερα δεδομένα.


Ακριβώς στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2014 στη Βραζιλία η Vodafone  έκανε πρεμιέρα, δίνοντας τη δυνατότητα στους συνδρομητές 4G να παρακολουθήσουν από τα κινητά τους τηλέφωνα τους  αγώνες μεταδίδονται από την ολλανδική δημόσια κανάλια για τη νέα υπηρεσία.

Η υπηρεσία προσφέρει έξι κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των Nederland 1, 2 και 3, 24kitchen, το CNN και το National Geographic. Η μηνιαία συνδρομή είναι 7,95 ευρώ  αλλά ο πρώτος μήνας είναι δωρεάν για τους συνδρομητές. Με τον τρόπο αυτό η  Vodafone μεταφέρει κοινό σε μια νέα τεχνολογική εφαρμογή, χρησιμοποιώντας το καλύτερο αθλητικό προϊόν που δεν είναι άλλο από το Μουντιάλ. Στην πραγματικότητα επιχειρεί να κάνει τη μετάβαση σε ένα άλλο δίκτυο επικοινωνίας επιτρέποντας την ζωντανή παρακολούθηση των αγώνων από οποιοδήποτε σημείο υπάρχει κεραία κινητής τηλεφωνίας με σύστημα 4G, αυξάνοντας τον αριθμό των συνδρομητών της.


Είναι μια ακόμη ένδειξη για το κεντρικό σχεδιασμό της  Vodafone στην Ευρώπη, μπαίνοντας στον κόσμο της τηλεόρασης, είτε από το δικό της δίκτυο στην Ολλανδία, είτε αγοράζοντας εταιρείες συνδρομητικής και καλωδιακής τηλεόρασης, σε Ισπανία και Γερμανία. Στην Ελλάδα αναμένονται με ενδιαφέρον οι επιχειρηματικές εξελίξεις γύρω από τις τηλεπικοινωνίες και τη συνδρομητική τηλεόραση, με τις συζητήσεις ανάμεσα στους κεντρικούς παίχτες, όπως ο ΟΤΕ και η  Forthnet να έχουν ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: