10.6.14

Παραμένει “ελεύθερο” το Μουντιάλ στη Μ. Βρετανία ως το 2022



Από την ελεύθερη τηλεόραση θα εξακολουθήσουν να μεταδίδονται οι αγώνες του Μουντιάλ  στη Μεγάλη Βρετανίας. Οι Βρετανοί τηλεθεατές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν χωρίς να πληρώνουν επιπλέον συνδρομή τα επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022. Λίγες μέρες πριν  από τη σέντρα του Μουντιάλ της Βραζιλίας, το  BBC και το ITV, από κοινού, εξασφάλισαν τα δικαιώματα για τις δύο επόμενες διοργανώσεις του Παγκόσμιου Κυπέλλου.


Αν και η τάση της FIFA είναι να αναζητάει περισσότερα έσοδα σε συμφωνίες με εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης, στη Μεγάλη Βρετανία το Μουντιάλ παρέμεινε ελεύθερο. Υπάρχουν όμως παραδείγματα στην Ιταλία όπου η RAI συνεργάζεται με την συνδρομητική τηλεόραση της SkyItalia και στη Γαλλία το  TF1 με το BeIN Sport. Στην Ελλάδα αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει με τον πλέον ανάποδο τρόπο με το κλείσιμο της ΕΡΤ, το οποίο στην πράξη σημαίνει πως ο μόνος φορέας που μπορούσε να πληρώσει, μέσω της  EBU, για τα δικαιώματα του Μουντιάλ δεν εκπέμπει. Η κυβερνητική ΝΕΡΙΤ, η οποία και την αντικατέστησε δεν έχει ακόμη δείξει τι θέλει να κάνει με τα αθλητικά δικαιώματα, πολύ δε περισσότερο όταν διαθέτει ένα κανάλι και λειτουργεί χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο.


Το τελευταίο διάστημα ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κινήσεις, του υπό γερμανικό έλεγχο, ο ΟΤΕ, ο οποίος στην πλατφόρμα του αναμεταδίδει τους αγώνες της εθνικής ποδοσφαίρου στους προκριματικούς γύρους του τουρνουά, ενώ από κοινού με τον ΑΝΤ1 έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του προηγούμενου Eurobasket, μετά και το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: