30.5.14

"Η Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις"



Η εθνική ποδοσφαίρου ξανά στις οθόνες της Nova. Την Τρίτη 3 Ιουνίου  οι συνδρομητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν (23:00, NS1-NS1HD) το τρίτο αφιέρωμα του ντοκιμαντέρ «Legend Stories», με τίτλο «Η Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις», παραγωγής  Nova.



Οι θεατές, θα κάνουν ένα γρήγορο ταξίδι στο χρόνο και θα θυμηθούν τα έξι μεγάλα ραντεβού της Εθνικής Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο και πώς βίωσαν οι διεθνείς μας ποδοσφαιριστές τη συμμετοχή στις μεγαλύτερες εμπειρίες της καριέρας τους.

Συγκεκριμένα, θα παρακολουθήσουν στιγμιότυπα από την πρώτη παρουσία της Εθνικής σε μεγάλη διοργάνωση, στο Κύπελλο Εθνών Ευρώπης, το 1980 στην Ιταλία, που κατόρθωσε να αποσπάσει την ισοπαλία έναντι της τότε πανίσχυρης εθνικής της Δυτικής Γερμανίας. Στη συνέχεια, θα θυμηθούν την παρουσία της Ελλάδας στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ, καθώς και τη δεύτερη παρουσία της Εθνικής σε τελική φάση Μουντιάλ, το 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, που έμεινε στη μνήμη ως η πρώτη νίκη της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο. 


Και φυσικά από τις μεγάλες διοργανώσεις, δεν γίνεται να απουσιάζει η πορεία της Εθνικής στο Euro. Η εκπομπή ξεκινάει την αναδρομή, από τα γήπεδα της Πορτογαλίας, όπου το 2004 συντελέστηκε ο θρίαμβος του ελληνικού ποδοσφαίρου με την κατάκτηση του τροπαίου, συνεχίζεται στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, με την άδοξη παρουσία της Ελλάδας και τον αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο στο Euro 2008, και καταλήγει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, με την πρόκριση το 2012 στους «16».

Δεν υπάρχουν σχόλια: